Stiri

Campanie umanitara: “Globuri cu suflet”

bloguri-globuriConform tradiţiei creştine, în noaptea de 6 decembrie vine Moş Nicolae, iar toată lumea trebuie să-l aştepte cu ghetele făcute. Oare câţi dintre noi mai fac asta? Oare câţi dintre noi mai fac pe moşul şi încearcă să deseneze un zâmbet pe faţa celor care au cu adevărat o viaţă grea?
În general, de sărbători toată lumea îşi aduce aminte de copiii fără prea multe posibilităţi şi la o eventuală organizare a unui eveniment festiv adresat acestora cu ocazia Sfântului Nicolae (ceea ce e un lucru destul de rău, fiindcă o nevoie nu există doar de sărbători). Anul acesta m-am gândit la copiii orfani şi la copiii cu puţine posibilităţi.
Ce le lipseşte? Ce şi-ar dori ei şi NOI le putem oferi pentru a le smulge un zâmbet?

Proiectul “Globuri cu suflet” se adresează tuturor persoanelor, în special bloggerilor ieşeni dornici să se implice în campanii de sensibilizare din preajma sărbătorilor de iarnă.
Scopul acestui proiect este de a aduce zâmbetul pe buze unor copii nevoiaşi din judeţul Iaşi.

Obiectivele proiectului:
– oferirea de cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă (de Sf. Nicolae) unor copii nevoiaşi din Iaşi;
– sensibilizarea bloggerilor ieşeni în perioada sărbătorilor de iarnă;
– dezvoltarea relaţiilor de comunicare şi cooperare dintre bloggeri şi copiii nevoiaşi;
– promovarea coeziunii sociale şi a drepturilor sociale.
Perioadă proiect: Această campanie de sensibilizare se va desfăşura pe durata a 4 săptămâni (10 noiembrie- 6 decembrie 09) şi se va desfăşura pe blogurile personale.

Mii de ieşeni au privit cu groază şi durere nenorocirea care s-a abaut la Scânteia, judeţul Iaşi pe 14 august 2009. Reporterii cotidianului local 7est au refacut traseul accidentului si au mers la famiile celor decedati. Au aflat povestile infioratoare a celor 17 orfani ai catastrofei feroviare de la Scanteia. Am dori cu ajutorul vostru sa-i ajutam pe toti acestia la fel! Asta se va intampla doar cu ajutorul vostru, a, donatiilor/sponsorizarilor.

Deocamdata ne-am oprit la cazul lui Florin (6 anisori) si a Manuelei Iacob (2 anisori), ramasi orfani in urma accidentului de la Scanteia (foto). Tatal lor este in inchisoare (condamnat pentru omor), mama (de numai 26 de ani) este cea care a murit in accident. Sunt crescuti acum de bunici. Pentru a-i cunoaste si a-i ferici macar putin va trebui sa mergem pana in satul Corcodel, din comuna Grajduri, la peste 30 de km de Iasi. In tot acest demers ne sprijina si primarul comunei Scanteia, Sacaleanu Fanica, cu care a vorbit azi dimineata Iulia la telefon. Familia Alecsa isi creste cei doi nepoti, dupa moartea fiicei si traiesc din pensia bunicului si din alocatii.
Repet: a fost foarte greu sa-i alegem, dar in functie de evolutia campaniei, am dori cu ajutorul vostru sa-i ajutam pe toti orfanii acelui accident cumplit.

Ne-am oprit apoi la un alt caz. Ghetau Ilinca (2 ani) si Netca Cosmin (3 ani si jumatate). “Sunt niste copii scumpei, ai caror parinti nu le pot oferi prea multe in afara de dragostea lor. Asa ca incercam sa rezolvam noi bloggerii din Iasi cu ajutorul cititorilor nostri generosi in masura posibilitatilor noastre problema asta” ne spune Iulia pe blogul personal despre acesti doi copii (vecinii ei).

Cel de-al treilea caz. “Mihaela are 15 ani si locuieste in Perieni, comuna Probota, jud. Iasi. In vara acestui an a finalizat cursurile Scolii Generale din Probota cu 9,55 si a intrat in clasa a –IX-a la un liceu din Iasi.
Fata provine dintr-o relatie esuata din care au rezultat 3 copii. Parintii nu s-au inteles niciodata, in familia lor aveau loc adesea certuri pe fondul consumului de alcool al tatalui, motiv care a dus la sinuciderea acestuia in anul 2006. Mihaela isi doreste foarte mult sa invete in continuare in clasa a-IX-a, insa din motive financiare mama nu isi permite plata navetei sau internatul. De un an de zile aceasta convietuieste cu un barbat din sat, neglijand proprii copii. Practic, ea i-a parasit pe copii, iar Mihaela ii ingrijeste pe cei doi frati mai mici ai sai muncind ocazional prin sat” ne-a spus Asistent social Corina Balan de la Salvati Copiii- Filiala Iasi.

Campania “Globuri cu suflet” este sustinută de majoritatea bloggerilor din Iasi. Dacă vreti sa donati ceva, astept mail, comentarii, mesaje pe ym, sms. Donatii in bani -cont ING Iulia Iulia : RO32INGB0000999900526948

Le-am putea oferi acestor copii iubire, înţelegere şi o şansă. O şansă de care ar trebui să beneficiem cu toţii, oferind din puţinul nostru altora fără prea multe posibilităţi. Consider că cel mai însemnat lucru pe care îl putem oferi este căldura sufletească, înţelegerea şi puţinul nostru despre care am mai vorbit. Noi ne-am gândit să le oferim: hăinuţe, fructe, dulciuri, jucării, cărţi de colorat, acuarele, pensule sau creioane colorate, joculeţe logice, ceva să fie atractiv, să le pună mintea la contribuţie şi să îşi exerseze imaginaţia şi gândirea. Asta credem că i-ar ajuta şi bucura.

bloguri-globuri

Mai multe detalii gasiti pe blogul Laviniei Biberi

Facebook Comments Box

9 Comments

9 Comments

 1. Pingback: Fabrica de globuri – cu suflet | Comunicarea este Nonverbala

 2. Razvan Girmacea

  November 27, 2009 at 3:14 am

  Multi bloggeri din Iasi sunt alaturi de Lavinia. O initiativa bine venita si in special o campanie de succes din cate stiu pana acum.

 3. COJOCARU ELENA

  December 3, 2009 at 4:10 pm

   daca se poate sa vina si la copii mei de 5 ani si de 7 luni
    0741592125
      va multumesc

 4. ravoniku andreea

  December 17, 2009 at 6:12 pm

  buna seara.as vrea sa ii ajut pe cei doi copii ramasi orfani, pe Manuela si Florin Iacob,crecuti acum de bunicii lor ,familia Alecsa.cine poate sa imi trimita un mail cu adresa lor si eventual un nr de tel al familiei,deoarece doresc sa le trimit cateva cadouri copiilor.cazul lor l-am vizionat aseara la pro tv si m-a impresionat enorm.va multumesc.

 5. Lavinia Biberi

  December 17, 2009 at 9:11 pm

  Buna seara!
  Sunt Lavinia care a initiat campania “Globuri cu suflet”.
  Noi am anuntat primarul cu o saptamana inainte si apoi ne-am dus direct la micuti acasa. Am gasit usor locuinta unde locuiesc acestia.
  E aproximativ a 5-a casa pe stanga din sat (o recunoasteti din poza de pe blog la mine).
  Ma bucur ca v-ati gandit la ei.  Sunt niste copii tare isteti si au nevoie de multe… (foarte multe!)
  Noi o sa-i mai vizitam cu siguranta!
  Sarbatori fericite!
   

 6. ravoniku andreea

  December 18, 2009 at 2:28 pm

  multumesc frumos ptr raspuns.numai ca eu sunt din bucuresti,iar cadourile as vrea sa le trimit cu posta.ptr asta am nevoie de adresa lor.m-a impresionat ffffmult cazul lor.stiu ca sunt mii de copii in situatia lor sau chiar si mai rau,insa ei….m-au impresionat enorm.numai bine!

 7. Lavinia Biberi

  December 18, 2009 at 3:58 pm

  Fam Alecsa
  satul Corcodel, comuna Grajduri, jud. Iasi
  (e un sat micut si toata lumea stie de aceasta familie.  Poti pune in paranteza pentru Florin si Manuela). Numai bine 🙂

 8. ravoniku andreea

  December 18, 2009 at 4:16 pm

  multumesc mult.maine merg la posta sa le trimit cate ceva.iar ori de cate ori voi putea vor fi primii la care ma voi gandi si le voi trimite ceea ce pot.Sarbatori Fericite!

 9. ravoniku andreea

  December 21, 2009 at 3:04 pm

  buna ziua.abia astazi am reusit sa cumpar cateva jucarii,caiete,creioane colorate,ccarioci,etc si cateva dulciuri ptr manuela si florin,insa,cred ca ar fi mai bine daca as putea trimite pachetul dvs si ulterior sa il duceti ptr ca nu stiu daca ei pot merge pana la locul unde se ridica pachetele.va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top