Diverse

Care sunt cele mai de succes campanii de marketing în 2020? Email sau SMS?

Te gândești la campaniile de marketing ale afacerii tale? Probabil că deja ai o listă de mailing pentru clienții tăi, însă te-ai gândit să le trimiți și SMS-uri? Consumatorii din societatea modernă au nevoie de atenție din partea ta, dar și de oferte diferite, care se schimbă la intervale mici de timp, pentru că aceștia caută mereu ce e nou.

Află mai jos care sunt diferențele fundamentale între Email și SMS Marketing și ce este mai avantajos:

  1. Rata deschiderii mesajului

Clienții tăi sunt mai distrași ca niciodată. Gândește-te, te-ai uitat vreodată la televizor în timp ce verificai telefonul sau citeai ceva de lucru, asta în timp ce ascultai un podcast? Ca marketer, te confrunți în mod constant cu provocarea de a încerca să atragi atenția publicului către afacerea ta. Promovarea prin mesaje text este o soluție în acest sens. Rata medie pentru deschiderea SMS-urilor este de 98%, comparativ cu 20% în cazul e-mailurilor. Aici se adaugă faptul că, în medie, se răspunde la un mesaj text în 90 de secunde, comparativ cu 90 de minute în cealaltă situație. Chiar dacă oamenii pot fi distrași ușor, o campanie de SMS marketing pentru afacerea ta este o cale directă către atenția publicului.

  1. Livrare

Întrucât marketingul prin SMS necesită acordul clientului, lista ta de distribuție este formată numai din cei care au optat pentru acest tip de comunicare. Pe de altă parte, e-mailurile au de obicei liste mai mari, cu trimiteri mult mai frecvente. Chiar dacă nu expediezi  mesaje bulk în mod intenționat, acestea au șanse mai mari de a fi trimise în folderul de spam, ceea ce poate dăuna reputației tale și poate afecta încrederea clienților. Având în vedere că statisticile arată că 49% din ele nu ajung în inbox, trebuie să depui mult mai mult efort pentru ca newsletter-ul tău să fie citit de public. În plus, cineva care lucrează într-un birou primește peste 120 de e-mailuri pe zi, comparativ cu doar 67 de SMS-uri în fiecare zi.

Deoarece sunt mai puține mesaje primite pe telefon, probabilitatea de a fi văzute este mai mare. În general, folosirea acestui tip de marketing are avantajul de a ajunge mai repede în atenția consumatorilor, ceea ce îți crește semnificativ șansele de a vinde mai mult.

  1. Costuri

Prețul pentru trimiterea unui SMS variază în funcție de țară, de dimensiunea conținutului și de numărul de mesaje trimise. În general costă mai mult decât o campanie de email marketing, însă oferă garanția unui impact mai crescut, ajungând la marea majoritate a contactelor targetate.

  1. Format și personalizare

În cazul e-mailului, indiferent dacă folosești doar HTML sau un text simplu, poți să adaugi hyperlinkuri, imagini și videoclipuri. Acest tip de marketing oferă multă libertate de a personaliza mesajele și de a te conecta complet cu publicul ca brand – de la culorile pe care le utilizezi la font, la folosirea de imagini, gif-uri sau videoclipuri. Cu toate acestea, dacă materialele pregătite atent nu ajung la audiență în măsura în care ți-ai dori, cel mai bine este să apelezi la SMS-uri. Comprimă informația astfel încât să încapă într-un astfel de mesaj și folosește o adresare prietenoasă!

În concluzie, marketingul prin email și SMS ar trebui să joace un rol important în strategia ta generală de promovare. Cel mai bine este să cântărești costurile și beneficiile fiecăruia, deoarece ambele sunt atât investiții de timp cât și de bani, care ar trebui realizate cu grijă și precizie. Utilizează marketingul de e-mail ca o modalitate de a crea relații și de a comunica informații complexe către clienții tăi și trimite SMS-uri pentru actualizări rapide și memento-uri care necesită acțiune!

Sursă: pinterest.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top