Evenimente

Târg de carte „CARTFEST” @ Casa Pogor, 12-14 septembrie

Târg de carte „CARTFEST” @ Casa Pogor, 12-14 septembrieAsociația pentru Promovarea și Sprijinirea Inițiativelor de Dezvoltare Economică și Socială organizează, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române și Consiliul Județean Iași, cea de a doua ediție a Târgului de Carte „CARTFEST”, eveniment finanțat prin Programul anual de finanțare a proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultură scrisă și proiecte cultural – educative al Consiliului Județean Iași.
La acest eveniment vor fi invitați să participe scriitori locali, regionali si naționali dar și edituri și tipografii locale, regionale si naționale cu care aceștia colaborează. Ne dorim astfel să promovăm și să încurajăm activitatea autorilor consacrați dar și a celor debutanți crescând accesibilitatea locuitorilor județului Iasi la lucrările acestora și diversificarea ofertei culturale.

Evenimentul din acest an va avea loc în perioada 12 – 14 septembrie, la Casa Pogor și va fi deschis publicului larg în intervalul orar 10:00 – 22:00.

În cadrul târgului vor fi prezente peste 20 de edituri și instituții mass-media, dintre care amintim Rao, Humanitas, Ziarul de Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Medicină și Farmacie Iași ș.a.

De asemenea, va fi asigurat și un program artistic susținut de Școala Populară de Arte „Titel Popovici” și de Palatul Copiilor, dar și un Târg de Bucate Boierești, unde vizitatorii vor putea încerca cele mai apreciate mancăruri cu specific românesc, organizat in colaborare cu Camera Agricolă Județeană Iași și Asociația Târgoveților Iași .

Se va organiza și o colectă de carte pentru Muzeul Literaturii Române, așa că îi invităm pe toți cei care au dubluri de carți sau volume la care vor să renunțe, să le doneze în spațiul special amenajat.

CARTFEST își dorește prin fiecare ediție să devină un loc prietenos, de întâlnire pentru toți iubitorii de idei și de cultură, care să își mărească frumoasa familie de la an la an. Așadar, sunteți așteptați cu drag între 12 și 14 septembrie la Casa Pogor, să cunoaștem lumea vie a cărților!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top