Stiri

Cat de importanta este alegerea corecta a cabinetului veterinar pentru sanatatea animalului de companie?

Persoanele care au in grija animale de companie stiu ca acestea nu au nevoie numai de un adapost, de apa si de hrana, ci si de multe alte lucruri pentru a se dezvolta sanatos in primele luni de viata si pentru a imbatrani frumos in ultimii ani.

La fel ca oamenii, si animalele au nevoie de ingrijire de specialitate, trebuie sa fie consultati de un specialist ori de cate ori situatia o impune, au nevoie de vaccinuri, iar lista cu motivele pentru care vizitele la un cabinet veterinar in mod periodic sunt necesare este mult mai lunga.

Din multitudinea de cabinete veterinare de pe piata, stapanii animalelor de companie trebuie sa il aleaga pe cel mai potrivit, cu medici buni, chiar daca nu este asa de aproape de casa sau nu ofera servicii atat de ieftine.

Nu astepta pana animalul se imbolnaveste ca sa alegi cabinetul veterinar

Asa cum oamenii au medici de familie, animalele de companie au nevoie de medici care sa le monitorizeze in permanenta starea de sanatate. In fond, nu este nevoie ca animalul sa fie grav bolnav pentru a fi dus la doctor, ci trebuie dus la consultatii medicale in mod periodic, pentru a-i verifica starea de sanatate.

Cabinetele veterinare care se afla in apropiere de casa si care ofera servicii accesibile din punctul de vedere al pretului, precum si servicii medicale de inalta calitate reprezinta o varianta foarte comoda, insa aceasta este o situatie ideala destul de greu de obtinut.

Pentru a gasi un cabinet veterinar potrivit nevoilor animalului de companie este important ca stapanul sa caute un medic bun, care sa inteleaga nevoile animalului, care sa se imprieteneasca cu acesta din prima sedinta, care sa nu inspire teama sau frica animalului. De asemenea, varianta gasirii cabinetului veterinar pe internet este foarte buna, acolo existand si recomandari ale clientilor foarte multumiti de serviciile oferite pacientilor necuvantatori.

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi cabinetul veterinar

Odata gasit cabinetul veterinar, in functie de medicul sau de medicii care activeaza acolo si care au o reputatie foarte buna in randul iubitorilor de animale, este important ca proprietarii de animale de companie sa tina cont de mai multe criterii definitorii.

Programul clinicii este foarte important, deoarece, daca nu este compatibil cu programul iubitorilor de animale, nu reprezinta cea mai buna alegere. Clinicile deschise non-stop sunt, cu siguranta, in topul preferintelor acestora.

De asemenea, conteaza foarte mult si echipa din cadrul clinicii, care trebuie sa fie atenta si prietenoasa cu animalele si care trebuie sa poata interveni in caz de urgenta, formata din personal competent si calm, care ingrijeste foarte bine animalele.

Taxele si metodele de plata sunt criterii deosebit de importante in alegerea clinicii veterinare. Unii iubitori de animale nu au suficient de multi bani pentru a merge in clinici de lux, unde un simplu consult costa 100 de lei. De aceea, este nevoie ca oamenii sa stie din timp care sunt preturile practicate in cabinetul respectiv, dar si daca sunt necesare programarile.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top