Diverse

Cat de utila este o firma de servicii funerare

Recent am aflat de la colega mea de serviciu, cat de utile sunt firmele de servicii funerare , cand ai de organizat o inmormantare. Totul a inceput la domiciliu, cand mamei ei, unei octogenare suferinde i s-a facut rau si a ajuns la spital. Doua nopti a rezistat acolo, apoi a fost anuntata ca se afla la morga spitalului.

Totul trebuia facut repede, fiindca a fost avertizata ca numarul deceselor a crescut si trebuie sa ridice repede corpul neinsufletit, in plus, de la serviciu nu avea mai mult de 5 zile libere.

Experienta cu servicii funerare o are de la decesul tatalui si al socrului. Tot ei au actionat rapid; unul a murit la spital, altul acasa, cert este ca amandoi au fost aranjati, imbalsamati si imbracati de salariatii acestei firme.

„Era atat de frumos tatal meu in sicriu, incat le sunt recunoscatoare toata viata! Stii de ce? Fiindca tatal meu a luptat ca eu sa studiez la cel mai bun liceu din oras, apoi sa fiu licentiata a Facultatii de Litere si n-o sa iti vina sa crezi: sunt copil infiat de ei! De-ai sti cat m-am bucurat, cand am vazut ce haine frumoase i-au dat, cum le-au ales sa ii vina bine si cum parca suradea mandru in sicriu.”

Apoi imi povesteste cu lux de amanunte, cum firma s-a ocupat si de inchirierea capelei si a catafalcului, de gatirea sicriului, manipularea si transportul lui, de tot.

Cum ea lucreaza, a apelat la ei si pentru parastase, iar ei, buni pastratori ai traditiei, au facut o treaba grozava.

Imi place cum gandeste. Pe fetite nu le-a luat, sa nu se sperie si din acelasi motiv nu a luat mortul sa il aduca acasa. De la morga spitalului sicriul ar fi putut sa fie plin de microbi, iar microorganismele daunatoare sa le afecteze pe cele mici.

Ea si-a usurat sufletul povestind, dar a subliniat faptul ca trebuie sa fiu pregatita, mai ales ca am bunici si parinti batrani.

Sa nu incerc sa ma descurc singura, cand firmele de servicii funerare sunt atat de eficiente!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top