Stiri

Ce detalii să NU neglijezi pentru a crea o atmosfera de lux în casa ta

Cu toții ne dorim să ne amenajăm locuința cu bun gust. Spațiul în care trăim și ne desfășurăm majoritatea activităților trebuie să fie primitor și confortabil. Este important să reușim să creăm o atmosferă plăcută și rafinată. Dacă dispui de un buget generos poți crea foarte ușor un design interior luxos. Trebuie doar să fii atent la câteva detalii care vor face mereu diferența. 

Detaliile care vor contribui la conturarea unei locuințe de vis

Obiectele de mobilier

Atunci când îți dorești o casă care să exprime eleganță, alege cu grijă mobilierul. În cazul obiectelor de mobilier trebuie să fii atent la materiale, stil și culori. Dacă alegi stilul clasic sau cel minimalist, fii atent ca toate piesele să fie din același spectru. Pentru conturarea unei atmosfere rafinate alege materiale de calitate și texturi elegante. Mobilierul de calitate reprezintă un element important în amenajarea unei locuințe luxoase. Ține cont de propriile gusturi și alege obiectele de mobilier potrivite. Acestea vor pune în valoare fiecare încăpere din locuința ta.

Decorațiunile

Un design interior de lux se caracterizează prin culori rafinate. De aceea este recomandat să utilizezi decorațiuni colorate sau în culori neutre. Acestea vor adăuga o notă de prospețime spațiului amenajat. Fii atent ca decorațiunile să nu fie prea încărcate. Optează pentru un element de decor statement, iar restul potrivește-le astfel încât să impresioneze orice musafir. Piesa statement poate fi covorul, canapeaua, fotoliul, perdelele sau tablourile. Această piesă trebuie aleasă în funcție de concepția ta de design. Decorațiunile potrivite vor pune în valoare fiecare colțișor din casă. Utilizează obiecte elegante pentru a asigura atmosfera de lux potrivită.

Corpurile de iluminat

Un alt detaliu important de care trebuie să ții cont sunt corpurile de iluminat. Alege unele cu design rafinat care să se îmbine perfect cu decorațiunile și mobilierul. Amplasate unde trebuie, acestea vor amplifica efectul celorlalte obiecte din jur. Cele mai recomandate surse de lumină pentru un efect elegant sunt candelabrele. Acestui stil se pretează cel mai bine cele cu detalii aurii sau cu tente de bronz. Urmărește ca acestea să aibă o intensitate a luminii reglabilă. Astfel, în funcție de posibilele evenimente desfășurate, vei putea seta lumina în favoarea ta.

Materialele pentru finisaje

Materialele pe care le folosești pentru finisaje joacă un rol important. Cele mai intruzive ochiului sunt podelele și pereții. În ceea ce privește alegerea parchetului sau a gresiei, aceasta nu trebuie să aibă modele încărcate. Este recomandată alegerea unor modele simple caracterizate prin bun gust. Culoarea pereților influențează extrem de mult atmosfera încăperii. Dacă alegi decorațiuni și mobilă în culori neutre, vopseaua trebuie să facă o diferență armonioasă. Poți opta pentru o vopsea lavabilă galbenă de la Benjaminmoore.ro pentru a crea un contrast elegant. De asemenea, fii atent și din punct de vedere al sănătății ca vopseaua să fie de calitate. Vopselele lavabile trebuie să acționeze împotriva mucegaiului și a altor bacterii ce pot apărea și influența stilul de viață.

Dacă îți dorești o atmosferă de lux în propria locuință, fii atent la detaliile prezentate anterior. Cu alegerile potrivite vei accentua atmosfera luxuriantă. Un astfel de spațiu nu are nevoie doar de elemente de decor și mobilă elegante, ci și de multă lumină și aerisire.

Sursa foto: Pexels.com.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top