Stiri

Ce include gama tratamentelor pentru piele si de la ce varsta este indicat sa le folosesc?

Tratamente pentru piele

Ingrijirea pielii si a tenului nu are limita de varsta, astfel ca este necesar a folosi produse cosmetice pentru ingrijirea pielii la orice varsta. In schimb, unele produse cosmetice sunt necesare dupa o anumita varsta, iar produsele cosmetice incadrate in gama de tratamente ale pielii contin ingrediente diferite, in functie de varsta si specificul tenului. Spre exemplu, cremele sau lotiunile care au efecte asupra ridurilor fine sunt recomandate persoanelor trecute de 30 de ani, deoarece acestea prezinta riduri fine care necesita un tratament aparte. Puteti gasi astfel de creme pentru piele mergand aici.

Ce include gama tratamentelor pentru piele?

Gama tratamentelor pentru piele include produse pentru ingrijirea pielii cu elemente active specifice unor probleme ale pielii sau care au efecte in evitarea aparitiei problemelor pielii. Astfel, in gama tratamentelor pentru piele sunt incluse produsele necesare unei ingrijiri complete si corespunzatoare a tenului precum: 

– demachiantul- care este necesar a fi folosit de oice persoana, chiar si atunci cand nu foloseste machiaj pentru a elimina praful si bacteriile acumulate pe ten in timpul zilei;

– gelul/spuma/lotiunea de curatare care asigura curatarea tenului in profunzime;

– tonicul- care ofera pielii un plus de vigoare;

– crema- care hidrateaza si hraneste tegumentul;

– peelingurile- care elimina pielea moarta de la nivelul epitelial.

Toate aceste tipuri de produse se regasesc in multiple variante ce folosesc substante active diferite, adaptabile nevoilor diferite si tipurilor de ten diferite, astfel ca alegerea produselor de ingrijire si tratament ale pielii trebuie realizata in conformitate cu specificul fiecarui ten, cu nevoile pielii si procedurile la care aceasta este supusa.

De la ce varsta este indicat sa folosesc tratamente pentru piele?

Asa cum am spus si in debutul acestui material, ingrijirea pielii nu are varsta, acesteia fiind necesar a-i acorda o atentie suplimentara incepand cu varsta adolescentei, cand, la nivel hormonal, organismul sufera modificari si necesita o atentie sporita. In schimb, alegerea tratamentului pentru piele potrivit varstei si nevoilor pielii este esentiala, iar acest aspect trevuie sa aiba in vedere o serie de criterii precum tipul de ten, problemele cu care acesta se confrunta, tratamentele care ii sunt aplicate, de la machiajul zilnic, la tratamente estetice sau chiar medicale si chirurgicale sau probleme medicale interne care pot genera efecte negative asupra pielii.

Indiferent de tipul de produse folosite pentru realizarea tratamenteor pielii, acestea au un criteriu comun, respectiv alegerea produselor de calitate, certificate, ce contin ingrediente naturale si in comercializate in conformitate cu indicatiile si prevederile legale pentru a va asigura pe de o parte de realizarea corecta a procesului de ingrijire a pielii si pe de alta parte pentru a evita viitoare probleme ale pielii generate de substantele continute tocmai de produsele de ingrijire.

De unde achizitionez tratamente pentru piele?

Produsele ce fac parte din categoria tratamentelor pentru piele pot fi achizitionate din farmacii, din magazine specializate, din saloanele de infrumusetare sau din magazine online ale producatorilor consacrati precum medicalia.ro, care comercialzieaza o gama variata de produse profesionale pentru ingrijirea pielii.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top