Stiri

Cum să te pregătești corect pentru un tratament eficient de epilare definitivă cu laser. 8 pași esențiali

Atunci când discutăm despre frumusețe și tehnologie, epilarea definitivă cu laser a devenit, nu doar o metodă eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp, ci și o experiență ușoară și cu multiple beneficii.
Indiferent că ești femeie sau bărbat și vrei să arăți uimitor în orice moment, scăpând de părul nedorit fără durere și ore nenumărate petrecute la salonul la epilare în mod tradițional, sau poate pur și simplu te-ai săturat de firele de păr crescute sub piele, epilarea definitivă cu aparatură de ultimă generație poate fi exact acea soluție pe care o cauți.
Însă dacă te-ai hotărât să încerci această procedură trebuie să știi că este esențial să te pregătești corespunzător pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în urma tratamentului.
Echipa de specialiști la care vei apela pentru un tratament de epilare definitiva laser te va ajuta cu recomandările necesare înaintea procedurii, dar și post-tratament.
Îți recomandăm să te lași doar pe mâna profesioniștilor atunci când vorbim despre această procedură. Și să alegi acei specialiști care se folosesc de aparate cu tehnologie de ultimă generație precum este PrimeLase HR Excellence folosit în Clinicile ReInvent Fit pentru a beneficia atât de rezultate mai bune și mai rapide. Dar și de o experiență plăcută în timpul tratamentului. Aparatele vechi pot fi mult mai dureroase, iar rezultate pot apărea mai greu.
Așadar, dacă vrei să mergi pregătit pentru a începe tratamentul cât mai curând, iată care sunt cele mai esențiale lucruri de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de rezultate sigure.

Pasul 1. Consultația inițială
Primul pas esențial în procesul de epilare definitivă cu laser este să te programezi la o consultație inițială cu un specialist calificat în domeniu.
În timpul acestei consultații, vei discuta cu specialistul despre obiectivele tale, tipul tău de piele și păr, precum și despre orice afecțiuni medicale pe care le ai.
Acest pas este crucial pentru a determina dacă ești un candidat potrivit pentru epilarea cu laser și pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat.

Pasul 2. Evită expunerea la soare
Înainte de a începe tratamentul cu laser, este recomandat să eviți expunerea excesivă la soare. Pielea bronzată poate crește riscul de arsuri și complicații în timpul procedurii.
Dacă planifici să mergi la plajă sau la solar, asigură-te că faci acest lucru cu cel puțin 2 săptămâni înainte de programarea tratamentului.

Pasul 3. Încetează utilizarea epilării temporare – de orice fel
Cu aproximativ 2 săptămâni înainte de tratament, trebuie să încetezi utilizarea oricăror metode de epilare temporară, cum ar fi epilarea cu ceară sau utilizarea epilatorului.
Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile părului trebuie să fie prezente în foliculi pentru ca tratamentul cu laser să aibă succes. Poți continua să folosești metode de ras superficial în această perioadă.

Pasul 4. Evită utilizarea produselor iritante pentru piele
Produsele chimice iritante, cum ar fi cele conținând acid glicolic sau retinoizi, trebuie evitate cu cel puțin o săptămână înainte de tratament. Aceste substanțe îți pot sensibiliza pielea și pot crește riscul de reacții adverse în timpul procedurii.

Pasul 5. Rade zona ce urmează a fi epilată înainte de tratament
În ziua tratamentului sau în ziua precedentă, vei trebui să razi zona care urmează să fie tratată cu laser. Acest lucru ajută la protejarea pielii de arsuri superficiale și permite fasciculului de laser să acționeze eficient asupra foliculilor de păr.

Pasul 6. Evită utilizarea deodorantului sau a altor produse
În special atunci când vorbim despre zona subrațului, în ziua tratamentului, evită aplicarea deodorantului sau a altor produse în zona care va fi tratată. Aceste produse pot conține substanțe chimice care să irite temporar pielea în timpul procedurii.

Pasul 7. Poartă haine potrivite
Atunci când mergi la procedura de epilare, poartă haine lejere și confortabile, pentru a evita frecarea sau iritarea pielii după procedură, dar și pentru a-ți oferi o experiență ușoară.
De asemenea, asigură-te că poți dezvălui ușor zona care urmează să fie tratată, pentru a permite specialistului să efectueze procedura în mod precis.

Pasul 8. Respectă instrucțiunile post-tratament
După ce ai finalizat tratamentul cu laser, specialistul îți va oferi instrucțiuni detaliate cu privire la îngrijirea pielii în perioada următoare.
Este esențial să respecți aceste instrucțiuni pentru a minimiza riscul de reacții adverse și pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung.

Sursă foto: reinventfit.ro

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top