Stiri

Ce înseamnă SEO Off-page – conceptul despre care orice deținător de site trebuie să știe

Auzim tot mai frecvent în mediul online despre procesul SEO și despre modul în care acesta poate contribui la a face un site recunoscut la nivelul unui public online mai larg, plasându-l în prima pagină a rezultatelor de căutare generate de Google.

Despre ce inseamna SEO Off-Page E-advertising vine cu câteva linii explicative, vizând și de ce există un interes crescut pentru astfel de servicii astăzi.

SEO Off-page, pe înțelesul tuturor

Deși cei mai mulți asociază acest concept cu ideea de creare de link-uri, SEO în general nu este doar despre acest lucru. Partea de Off-page vizează tehnicile ce pot fi folosite pentru îmbunătățirea poziției unui site web în SERPs (pagina cu rezultate a motorului de căutare). Vorbim despre promovare și nu doar prin design-ul propriu zis al site-ului web, ci în ceea ce privește rezultatele căutării.

SEO Off-page vizează activitățile care sunt realizate în afara limitelor site-ului, existând câteva cu rol esențial în acest proces: Link Building, Social Media Marketing, mențiunile de brand. Mai departe se regăsesc explicate individual, însă nu înainte de a înțelege cât de importantă este partea de SEO Off-page și care sunt beneficiile acestor tehnici.

Ceea ce încearcă de zeci de ani motoarele de căutare este să identifice o modalitate de a le oferi utilizatorilor rezultate cât mai relevante în funcție de căutări. În acest sens, iau în considerare factorii SEO On-page (despre care se regăsesc informații utile pe e-advertising.co), alți factori ce vizează calitatea, precum și factorii SEO Off-page. Aceștia din urmă le oferă o imagine clară despre felul în care utilizatorii și alte site-uri percep un website.

Link Building

Este tehnica SEO Off-page cea mai eficientă, deci și cea mai populară. Prin aceasta, site-ul are mai multe șanse de a depăși concurența, obținând o poziționare avantajoasă în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. Cum se face? Iată un exemplu simplu: prin menționarea articolului acesta într-un altul de pe blogul personal, respectiv pe site, nu faci altceva decât să spui motorului de căutare că este un articol ce oferă informații de calitate. Este în orice caz o tehnică amplă, despre care ar fi foarte multe de zis. Un expert în SEO poate oferi mai multe lămuriri în acest sens.

Social Media Marketing

Social Media Marketing este o altă tehnică eficientă pentru partea de SEO Off-page, o modalitatea de link building. E de observat că cele mai multe din link-urile obținute de pe site-urile de socializare sunt de tip Nofollow, acestea nefiind însă lipsite de valoare. Aceste mențiuni ale site-ului îl ajută să crească în poziționări, mențiunile respective fiind factori de clasare și configurare din categoria de profiluri social media – la rândul lor pot stimula partea de SEO.

Mențiunile de brand

Google este fan branduri, motiv pentru care preferă să afișeze cu prioritate în rezultate acele site-uri care pun accent pe ele. De ce? Aici este vorba despre autoritate, despre încrederea pe care o transmit utilizatorilor, dar și despre expertiza motorului. Toate acestea înseamnă de fapt o experiență mai bună pentru cei care caută diverse lucruri online.

Ce diferență există între cele trei tehnici menționate? Ei bine, în cazul celei din urmă tehnici, atenția este îndreptată către brand-ul personal și mențiunile acestuia pe bloguri, forumuri, recenzii sau pe rețelele de socializare și nu direct către site-ul promovat ca în cazul primelor două tehnici.

SEO Off-page este în mod definitoriu de importanță majoră pentru un site, în aceeași măsură cu partea de On-page.

Unii se gândesc că link building-ul este calea cea mai dificilă pentru a obține link-uri, însă este una care merită. Cu cât mai greu a fost obținut un link, cu atât mai mare va fi valoarea lui.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top