casti de copiat
Stiri

Ce iti trebuie cand pleci in vacanta cu familia

Atunci cand indivizii de diferite varste calatoresc impreuna, orice neglijenta in stadiul de planificare poate duce la o situatie in care “visele se ratacesc”, lasandu-i pe toti frustrati si intr-o tara straina. O vacanta fara stres este ca o calatorie care incepe chiar inainte de a ajunge la aeroport.
Cateva lucruri trebuie luate in considerare inainte de a merge intr-o vacanta de familie intr-o destinatie straina:

  1. Itinerariul calatoriei

Pentru majoritatea calatorilor, crearea unui itinerariu perfect de calatorie este cea mai buna parte a planificarii. Toti membri familiei au preferintele lor legate de viata si lucruri. In timp ce copiii vor dori sa viziteze un parc de aventura / distractii, partenerul tau ar putea dori sa viziteze un muzeu sau o relicva antica situata la periferia orasului.

Acesta este momentul in care un itinerariu de calatorie vine la indemana atunci cand obiectivul este de a indeplini lista tuturor dorintelor. Un itinerariu de calatorie bine organizat te asigura ca toate activitatile si vizitarea obiectivelor turistice se incadreaza in program, iar preferintele tuturor sunt corect tratate. Cateva cautari pe internet si carti, te pot ajuta sa planifici perfect programul pentru vacanta.

  1. Transferul la aeroport

Avand in vedere ca toata familia pleaca in vacanta, trebuie sa te asiguri ca rezervi o masina incapatoare si confortabila, pentru transfer aeroport . Alege masina, programeaza ora la care vrei sa vina, si bucura-te de primul drum catre o vacanta de vis.

  1. Pasapoarte, vize, bilete si alte documente

Inainte de a merge la aeroport, este important sa te asiguri ca toate documentele de calatorie sunt in ordine. Verifica pasapoartele pentru data de expirare.
Daca vizitarea obiectivelor turistice este in lista ta, trebuie sa investesti putin timp pentru a cerceta daca transportul in comun te poate duce oriunde vrei sa ajungi. In multe tari asiatice si in Europa, se poate merge cu usurinta cu trenul sau cu metroul.
Pastreaza toate documentele legate de calatorie, cum ar fi biletele de imbarcare, rezervarile la hotel, intr-un loc sigur. Salveaza de asemenea o copie digitala a documentelor de calatorie importante.

  1. Moneda

Cand calatoresti in strainatate, vei plati o suma mare in timp ce schimbi moneda la aeroport, deci fa schimbul in alta parte, inainte de a pleca. Este bine sa cercetezi piata si sa cauti cea mai buna rata de schimb. Incearca sa negociezi, mai ales daca este o suma mai mare, pentru ca de obicei exista posibilitatea si unei rate mai bune fata de cea afisata.

  1. Calatoria cu copiii

Calatorind cu copii poate fi o perspectiva intimidanta, mai ales atunci cand exista doi copii. Astfel, este important sa planifici inainte si sa minimalizezi riscul de tortura.
Asigura-te ca rezervi un loc de cazare potrivit si pentru copii, si ca ai intotdeauna gustari la indemana. Copiii pot fi foarte nervosi atunci cand le este foame, si nu inteleg asteptarea.

  1. Vaccinari si produse medicale

Este important sa vizitezi medicul inainte de plecare si sa afli daca este necesara o vaccinare pentru destinatia voastra. In timp ce calatoresti cu copii si / sau cu varstnici, acest lucru devine si mai important.
Impacheteaza toate medicamentele esentiale si alte bunuri pentru a evita orice situatie medicala dintr-o tara straina.

  1. Asigurarea de calatorie

Aranjarea unei vacante de familie poate fi suficient de stresanta, iar lipsa de acoperire medicala in alta tara poate fi o povara in plus. Astfel, cumpara o asigurare de calatorie adecvata de indata ce rezervi biletele.

Atunci cand calatoresti cu familia, se poate cumpara cu usurinta un plan de asigurare de calatorie familiala.

Dupa cum sugereaza si numele, asigurarea pentru calatorii de familie are ca scop acoperirea familiilor care calatoresc impreuna si, in general, acopera doi adulti si copii pana la varsta de 18 ani. Aceasta variaza de la asigurator la asigurator, deci verifica daca exista sau nu restrictii, si numarul de membrii ai familiei care sunt acoperiti.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top