Stiri

Ce NU trebuie să faci pentru a nu pune mașina în pericol pe timpul verii? Iată 3 sfaturi de luat în seamă 

A venit vara, așa că a început sezonul concediilor. Iar mașina trebuie pusă la punct pentru că se anunță multe călătorii. Siguranța ta și a celor dragi este pe primul loc, astfel că trebuie să iei măsurile necesare pentru a evita absolut orice ar pune viața în pericol, atât ție cât și a persoanelor din mașină. Sigur nu vrei ca vacanța ta să fie întreruptă de evenimente total nepotrivite și cu o încărcătură negativă. Este simplu, asigură-te că mașina ta este în perfectă stare de funcționare și nu realiza greșeli care ar putea afecta starea acesteia. 

Vrei să ai mașina într-o stare perfectă? Urmează cele 3 sfaturi utile pentru a nu face greșeli care ar putea afecta buna funcționare a mașinii tale. 

  • Nu uita să schimbi pneurile

Dacă pleci la drum lung, nu uita să schimbi pneurile de iarnă cu cele de vară. Cele de vară sunt realizate dintr-un material tare, astfel se evită uzura lor la temperaturi ridicate. Ceea ce trebuie să știi este că nu se recomandă deloc utilizarea anvelopelor de iarnă pe timpul verii deoarece atunci când sunt temperaturii ridicate, sunt moi și se pot uza foarte repede. 

  1.   Ce faci când motorul pornește greu? 

În momentul în care motorul pornește greu este posibil să fie din cauza faptului că bateria nu este în cea mai bună stare. Acesta necesită energie electrică, ceea ce înseamnă că bateria alimentează. Este un semn că bateria se pregătește de “ retragere”, iar una nouă este neapărat necesară. Astfel că, înainte să pleci în călătorie trebuie să schimbi bateria. Poti intra pe site-ul https://sorgeti.ro/ pentru a achiziționa una la un pret convenabil. Nu lăsa o greșeală de acest gen să-ți strice vacanța. Vei descoperi cât de importantă este bateria pentru întreaga mașină  și  că este necesar să cumpărați produsele fabricanților consacrați deoarece sunt de calitate. 

  1. Frâna 

Dacă frâna îți creează situații neplăcute, este momentul să faci o verificare în service. Nu lăsa aceasta problemă să persiste și să îți aducă clipe nefericite pe timpul condusului. În cazul în care observi că se comportă ciudat și nu răspunde la comenzi, este evident că are nevoie de reparație sau chiar înlocuire. Oamenii din service vor decide ce este de făcut astfel încât ca totul să fie în ordine. Un profesionist te va îndruma întotdeauna către direcția potrivită. Important este să rezolvi cât mai repede fiecare problemă pe care o întâmpini. 

În concluzie,  modul vacanță este activat, iar mașina este mijlocul de transport pe care îl vei utiliza de-a lungul perioadei. Ceea ce înseamnă că este necesar să te asiguri ca mașina să fie în condiții cât mai bune de funcționare pentru a nu fi nevoit să renunți la un concediu planificat. Ia în considerare sfaturile expuse mai sus, ghidează-te după acestea și nu vei întâmpina nicio problemă. Înainte să pleci la drum, verifică de două ori pentru ca totul să fie în perfectă ordine. 

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top