casti de copiat
Stiri

Ce obiecte NU trebuie sa lasi la indemana COPILULUI

Ce obiecte NU trebuie sa lasi la indemana COPILULUI

Cand copiii sunt mici, curiozitatea lor este nemasurata. Este normal, sunt la varsta la care descopera lumea, iar informatiile pe care le primesc in momentul in care ei insisi fac o actiune nu se compara cu cele invatate. Totusi, ei nu deosebesc inca binele de rau sau, mai exact, ce poate merge prost in interactiunile pe care le au cu lumea din jur. De aceea, ca parinte, este recomandat sa stai cu ochii pe ei si sa faci mici modificari ale locuintei pentru a te asigura ca cel mic este in siguranta.

Uite care sunt lucrurile la care trebuie sa ai grija:

  • Aparatele electronice + obiecte valoroase

Toti copiii din ziua de azi sunt fascinati de micile ecrane pe care apar culori ce le atrag privirea imediat, mai ales daca ii vad pe parinti folosindu-le tot timpul. Insa, nu este o idee buna sa-i permiti copilului accesul la telefonul mobil oricand isi doreste, pentru ca va incepe sa planga in momentul in care va fi, in sfarsit, refuzat. Pe langa faptul ca se va obisnui sa stea linistit doar in momentul in care foloseste device-ul, el il poate distruge foarte usor. In aceasta categorie intra telefoane, laptop-uri, tablete, televizoare si alte gadget-uri. Daca, totusi, consideri ca ai nevoie ca cel mic sa stea concentrat si cuminte, pentru o scurta perioada de timp, cum ar fi o calatorie, il poti lasa sa se uite la un desen animat pe ecranul unui aparat. Daca nu detii unul, sau iti doresti sa cumperi doar in acest scop, incearca sa cauti online, unde vei gasi oferte la Rombiz pentru tablete Samsung, iar in acest fel, nu exista riscul ca cel mic sa strice ce este al tau. Totusi, nu uita sa-l supraveghezi si nu ii permite sa stea tot timpul cu ochii in ecranul tabletei. De asemenea, nu lasa la indemana copilului bijuterii, obiecte care se pot sparge, precum pahare sau sticle.

tableta-samsung-sm-t561nzkarom-1-5-gb-ram-8-gb-3-g-negru-78367

  • Prize, colturi ale mesei, sertare

Este important ca, in momentul in care copilul incepe sa mearga, toate prizele din casa sa fie acoperite. Daca nu te-ai ocupat de acest aspect pana acum, ar fi bine sa o faci. Verifica oferta de prize electrice pe CatenaElectric, unde vei gasi ceea ce iti trebuie. Nu stii cand cel mic iti poate scapa din ochi pentru o secunda, asa ca, mai bine impiedici un accident. La fel, colturile meselor trebuie acoperite si sertarele blocate. Din fericire, exista sisteme pentru aceste lucruri in comert, asa ca nu va fi foarte greu sa achizitionezi instrumentele de protectie.

cedar-priza-dubla-500x500

  • Obiecte mici si ascutite

Desi este de la sine inteles ca nu trebuie lasate pe mana copiilor cutitele, foarfecele sau acele, exista si alte lucruri care le pot face rau celor mici: pixuri, creioane ascutite, penseta sau pila de unghii. Trebuie sa fii atent la tot ce ridica sau ia cel mic de undeva, iar pentru acest lucru, cel mai bine este ca aceste obiecte sa fie depozitate la locul lor. Jucariile mici pot fi inghitite de cei mic, cauzandu-le grave probleme de respiratie. De aceea, nu lasa sub nici o forma lucruri minuscule, la intamplare, prin casa!

Cand ai un copil mic este foarte important sa-i acorzi atentie tot timpul. Nu stii niciodata ce se poate intampla, asa ca mai bine previi accidentele din cauza carora acesta poate avea de suferit sau distrugerea unor bunuri de valoare.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top