rent a car iasi iasi
Stiri

Vacanta in Turcia 2018

Vacanta in Turcia 2018
Turcia ramane una din destinatiile preferate ale romanilor, acestia aleg vacantele all inclusive de cele ami multe ori mai ales atunci cand pleaca la drum cu familia, dar dincolo de mare, plaje si resorturi, tinerii si nu doar acestia aleg sa viziteze si marile orase ale Turciei, unnde imbratiseaza cu caldura, magazinele, mall-urile si cumparaturile, cultura religioasa si toate misterele ce le ofera Istanbul, Ankara, Antalya, Izmir, Bursa si multe altele.

Daca va intereseaza sa cautati oferte turcia 2018 sa stiti ca aceasta destinatie se afla in top 3 preferinte ale romanilor si asta pentru ca Turcia ofera combinatia ideala de pachete turistice pentru toate grupurile iar preturile sunt extrem de competitive. Trebuie sa stiti ca suprafata totala a Turciei este de 779,452 km patrati iar populatia ajunge undeva la aproximativ 70 milioane de locuitori.

In topul atractiilor din Turcia se numara: Teatrul Aspendos, acesta este unul din cele mai bine pastrate teatre ale antichitatii, el aflanduse in Antalia si a fost construit in anul 155 e.n.in timpul domniei imparatului roman Marc Aureliu si putea gazdui intre 15.000 si 20.000 persoane, adica aproape dublu fata de cat poate gazdui Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi , acesta fiind construit in anul 1960, un pic indrazneata comparatia, dar asta asa ca idee sa puteti face o diferenta, cum i-au putut ajuta pe unii evolutia.

antalya-turcia

Plaja Patara are o lungime de 14 km si este una din cele mai mari intinderi de nisip din regiunea mediteraneana, tot aici este locul in care traieste specia de testoase aflate pe cale de disparitie, Loggerhead. Orasul Patara din apropiere este locul de nastere a Sfantului Nicolae, episocul bizantin care a trait in secolul IV si care a intrat ulterior in legenda ca fiind Mos Craciun, asa ca sa stiti ca Mos Craciun nu vine de la Polul Nord ci din Turcia.

Pamukkale care inseamna “castel din bumbac” in limba turca, acesta se afla in partea de vest a tarii si este un loc senzational, vestit pentru trasele sale de culoare alba si culoarea este data de izboarele termale ce au un continut ridicat de minerale. Turcii se scalda de mii de ani in aceste ape.

Acestea ar fi cateva locuri interesante ce se gasesc in Turcia dincolo de plaje si resort-uri all inclusive.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top