Diverse

Ce stivuitor ar trebui sa alegi pentru afacerea ta?

Orice firma de constructii sau fabrica de productie are nevoie de motostivuitoare noi care sa ajute la completarea anumitor operatiuni.

Motostivuitorul este un vehicul industrial de mici dimensiuni, care are o platforma cu o furca actionata hidraulic, atasata in fata, care poate fi ridicata sau coborata pentru a manipula o anumita incarcatura. Fiecare motostivuitor are o limita de greutate si o capacitate maxima de incarcare, asadar este esential sa cunoasteti aceste informatii.

Capacitatea maxima de incarcare. Aceasta se refera la greutatea maxima pe care motostivuitorul o poate transporta in siguranta. Aceste informatii pot fi gasite pe placuta cu date tehnice.

Inaltimea de ridicare. Un motostivuitor cu un catarg mare are, de obicei, doua trepte de ridicare. Una se refera la greutatea maxima pe care utilajul o poate incarca la o inaltime mica si cealalta se refera la greutatea maxima suportata la cea mai mare inaltime de ridicare a motostivuitorului.

Inaltimea catargului. Catargul poate fi format din mai multe elemente, de la 2 pana la 4 elemente de deschidere. Cu cat catargul este format din mai multe elemente de deschidere, cu atat inaltimea de ridicare este mai mare.

Pe piata gasim mai multe modele de motostivuitoare care folosesc combustibil GPL, benzina sau motorina.

Stivuitoarele electrice

Stivuitoarele electrice sunt cele mai prietenoase cu mediul inconjurator, pentru ca nu emit noxe in timpul functionarii. Datorita greutatii bateriei, care actioneaza ca o contragreutate, utilajul este mai compact si mai usor de manevrat.

Avantaje:

-sunt prietenoase cu mediul inconjurator;

– sunt excelente pentru utilizarea in spatii mici;

-durata de viata este de obicei mare;

– are costuri reduse de functionare;

– este usor de operat;

-sunt silentioase in operare;

Dezavantaje:

-timpul mare de incarcare al bateriei;

-necesitatea unei statii de incarcare;

-sunt destinate spatiilor interioare.

Stivuitoarele pe GPL

Stivuitoarele alimentate cu GPL au fost populare multa vreme, in mare parte datorita faptului ca se pot utiliza atat in exterior, cat si in interior.

Avantaje:

-au emisii scazute de carbon;

-disponibilitate mare;

– sunt non-corozive, netoxice si fara aditivi;

Dezavantaje:

-ofera o densitate redusa de energie pe volum;

-combustibilul GPL este mai greu decat aerul si poate reprezenta un pericol de siguranta, daca utilajele sunt utilizate necorespunzator.

Stivuitoarele diesel

Stivuitoarele diesel sunt cele mai potrivite pentru uzul exterior. Atunci cand sunt utilizate in exterior, noxele se evapora in atmosfera.

Avantaje:

-costurile de functionare sunt, de obicei, mai scazute in comparatie cu stivuitoarele pe GPL;

-de obicei, au o putere mare;

-sunt rapid si usor de alimentat.

Dezavantaje:

-pretul poate fi ridicat;

-necesita mai des schimbul de filtre si uleiuri;

-greutatea proprie este mare;

-necesita sa fie folosit in zone bine aerisite.

La ce se foloseste un motostivuitor?

In primul rand sunt folosite in constructii. Stivuitoarele industriale pot fi utilizate in santiere, pentru transportul materialelor de constructii. Cu un stivuitor, pot fi descarcati paleti de caramizi, saci de ciment, grinzi de otel etc. Atentie, stivuitoarele folosite in constructii trebuie sa fie destinate pentru teren accidentat. Acestea au rotile mari, pentru a permite deplasarea pe diferite tipuri de teren.

Pot fi folosite in depozite. Cele mai intalnite locuri unde gasim un stivuitor sunt depozitele. Utilajele sunt folosite, in principal, pentru incarcarea si descarcarea camioanelor si pentru transportul marfurilor. Stivuitoarele pot fi utilizate si pentru aranjarea paletilor pe rafturi, pentru depozitarea acestora. Iar daca nu v-am convins, puteti citi si acest articol despre importanta motostivuitoarelor si stivuitoarelor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top