Diverse

Mesplant este solutia agricultorilor profesionisti! Produse si accesorii de gradinarit de calitate!

Munca in agricutura este o profesie la fel de complicata ca oricare alta, deoarece oamenii care se ocupa cu aceasta indeletnicire trebuie sa cunoasca toate fazele de crestere ale anumitor plante, nivelul de Ph al solului, trebuie sa cunoasca diferite remedii pentru a scapa de daunatori si trebuie aiba pasiune pentru ceaa ce fac. Magazinul Mesplant.ro faciliteaza accesul pasionatilor de gradinarit si al agricultorilor profesionisti punand la dispozitie o gama vasta de produse precum:

-Seminte de legume;

-Ingrasaminte;

-Pesticide;

-Substraturi si turba;

-Givece, tavi si alveole;

-Echipamente solarii;

-Sisteme irigatii.

Toate produsele prezentate pe site-ul Mesplant.ro sunt foarte importante pentru cine practica gradinaritul la un nivel mare, dar si pentru cei care au adoptat acest hobby pentru a reduce din stres sau pentru a se bucura de o productie proprie de legume bio.

Ce trebuie sa stim despre plante si despre sol?

In perioada de activitate intensa – crestere, inflorire, fructificare – plantele consuma cele mai multe substante nutritive. Daca solul nu este suficient de bogat in nutrienti sau apare stresul termic (frig excesiv sau diferente mari de temperatura de la zi la noapte), plata nu se va hrani corect.

Vei descoperi in gradina ta plante care sufera: frunze ingalbenite sau rasucite, flori uscate inainte de a intra pe rod, plantute mici si firave, fructe mici si chircite. Este un semn ca trebuie sa apelezi la ingrasaminte pentru a-ti ajuta plantele sa duca la bun sfarsit dificila sarcina a fructificarii.

Pentru ca legumele sa se dezvolte optim, cu frunze si fructe din belsug, solul gradinii tale trebuie sa contina cantitati potrivite de azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru si alti nutrienti, in functie de plantele pe care vrei sa le cultivi. Pentru ca nu orice sol contine componentele necesare pentru o recolta bogata, pamantul trebuie imbunatatit cu ajutorul fertilizatorilor.

Ingrasamintele naturale sunt substante care nu au fost procesate chimic, obtinute din surse organice (din plante sau animale) sau surse minerale (diferite pulberi). Ca sa-si elibereze substantele nutritive, majoritatea fertilizatorilor trebuie sa se descompuna in pamant. In acest fel este incurajata activitatea biologica in sol.

Tipuri de fertilizatori naturali

– Ingrasaminte organice: sunt formate din balegar de grajd, dejectii de animale sau resturi vegetale. Se aplica astfel incat materia organica proaspata sa nu intre in contact cu radacinile plantelor (le pot arde). Materiile trebuie ori transformate in compost inaintea plantarii, ori asezate la suprafata si incorporate prin arare sau discuirea solului pana ajung la o distanta de 5-10 cm in sol.

– Ingrasaminte minerale naturale: reprezinta urmatoarea etapa dupa fertilizarea organica si se folosesc in cantitati reduse pentru a echilibra materia organica. Printre mineralele insolubile folosite ca ingrasaminte pot fi algele, carbonatii de calciu, fosfatii naturali si pulberea de roca.

– Amendamente pentru sol: sunt folosite pentru a imbunatati insusirile fizice si biologice ale terenului, in principal pentru a corecta pH-ul. De exemplu, pentru soluri alcaline, se foloseste calciul si piatra de var, iar pentru cele acide se foloseste sulfatul de calciu (ghipsul) si sulful.

Ce rol are fiecare dintre macroelemente

Azotul  (N) – Favorizeaza desfasurarea normala a metabolismului si influenteaza cresterea masei vegetative si a fructelor. In exces, azotul stimuleaza cresterea vegetativa in detrimentul fructificarii si a calitatii fructelor, plantele au culoare verde inchis, crestere haotica, fructificare slaba. Carenta de azot se evidentiaza prin cresteri slabe, frunze ingalbenite, mai ales cele de la baza plantei.

Fosforul (P)– Stimuleaza inflorirea, fructificarea, depoziteaza substantele de rezerva, fixeaza planta in sol, influenteaza maturarea fructelor si calitatea legumelor. Impreuna cu potasiul, calciul si magneziul, creste rezistenta plantelor la seceta si ger. Carenta se manifesta prin cresteri slabe ale plantelor, fructe putine, coacere intarziata, scade rezistenta la boli.

Potasiul (K) – Participa la absorbtia apei prin radacini, contribuie la crestere si rezistenta la ger si seceta a plantelor, influenteaza pozitiv calitatea fructelor si stimuleaza enzimele implicate in fotosinteza. Insuficienta potasiului se vede in aspectul vestejit al plantelor, frunzele se coloreaza in galben- brun, scade calitatea fructelor si scade rezistenta la ger si seceta.

Calciul (Ca)–  rolul lui este de a intari peretii celulari si implicit a face fructele rezistente la socuri, boli si daunatori. Excesul de Calciu se vede in frunzele ingalbenite, datorita faptului ca nu mai pot absorbi Fe si Mg. Carenta de Calciu scade rezistenta fructelor la socurile mecanice produse in timpul recoltarii, transportului sau depozitarii, si creste incidenta atacului de agenti patogeni.

Magneziul (Mg) – Intra in compozitia clorofilei si impreuna cu Potasiul influenteaza cresterea organelor de reproducere, are rol in metabolismul apei, participa la desfasurarea multor procese biochimice. Insuficienta apare pe solurile reci si cu reactie acida determinand incetinirea cresterii plantei, a infloririi si coacerii fructelor.

Luand in considerare aceste sfaturi pentru a avea grija de plante si de sol, magazinul Mesplant ofera saci cu diverse tipuri de ingrasamant:

-Ingrasaminte organice;

-Ingrasaminte solide;

-Ingrasaminte lichide;

-Produse bio;

-Simulatori de crestere;

-Agronutrienti;

-Amendamente de sol.

Solutia Agrolution phLow 10+50+10+ME 25KG, este ideala pentru cei care doresc rezultate directe si rapida, deoarece aceasta gama a fost creata pentru atingerea celor doua scopuri: furnizarea tuturor nutrientilor in proportiile corecte si rezolvarea problemelor legate de calitatea apei, ambele regasindu-se intr-un singur produs. Produsele au efect acidifiant.

Ingrasamintele Agrolution pH Low impun un nou standard in fertirigarea culturilor de legume si pomi fructiferi (pe substrat sau sol), aducand un spor de calitate si productivitate recoltei.

Mesplan.to este magazinul de care toti cultivatorii au nevoie!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top