Stiri

Ce trebuie să conțină un site web de calitate

Site-uri web există într-un număr foarte mare, însă cine se poate pronunța să spună că majoritatea site-urilor sunt complete din punct de vedere al design-ului în proporție de 100%? Cum, de obicei, omitem detaliile cele mai importante, așa s-ar putea întâmpla și în cazul unui site web. Ne scapă detaliile la o primă interacțiune cu acel site, ca doar după ce avem o anumită nevoie sau curiozitate, să ne dăm seamă că fie nu putem găsi informația respectivă, pentru că lipsește un anumit tool al designului, fie ne plafonăm șu renunțăm, căutând în altă parte sau apelând la diferiți specialiști.

Acestea fiind stabilite, așadar, în cele ce urmează, zic să urmărim împreună câtea elemente definitorii cu referirire la ceea ce trebuie să conțină un site web, de fapt.

  1. Imagini și funcții care să păstreze o calitate cât mai ridicată a pozelor. În acest context, ne dăm seama cu toții cât de neplăcut este acel moment când dăm peste fotografii, imagini foarte pixelate, care, mai degrabă, parcă te trimit în altă parte, nicidecum nu te atrag.
  2. Funcții video și animații care să stârnească interesul. Prin aceste două aspecte, nu doar că dai dovadă de profesionalism, dar și atragi atenția. Iar la fel de bine, s-a demonstrat faptul că persoanele care intră în contact vizual cu astfel de animații și video-uri, rețin informația într-un mod mult mai rapid și eficient.
  3. Scroll-ul, unul dintre cele mai importante funcții de navigare. Surprinzător sau nu, foarte multe site-uri și, în special, bloguri uzează de un scroll care funcționează cu viteza melcului. De ce spun asta? Pentru că funcțiile și algoritmii din spatele scroll-ului sunt foarte prost implementați sau nici măcar nu li s-a acordat atenție, în sensul că nu s-a făcut nicio modificare la structura lor de funcționare. Cert este că odată ce există multă informație într-un anumit loc, iar capacitatea site-ului este pusă în antiteză cu acel conținut vast, unele funcții vor merge pe calapodul slow motion.
  4. Și nu în ultimul rând, una dintre cele mai importante caracteristici ale un site web este aceea de multitudine. Ce este această multitudine și prin ce se valorifică ea? Aici trebuie menționate câteva elemente, care neapărat trebuie să existe pentru ca un site web să poată fi considerat calitativ. Web design, SEO sau promovare și programare. Fără acestea, un site web se poate numi site nefinalizat sau în lucru.

Cine punctează toate aceste aspecte? Webis.ro, firma de web design Iași, aliatul perfect atunci când ai nevoie de ajutor!

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top