Stiri

Ce trebuie sa faci pentru a nu depinde de utilitatile blocului in care locuiesti? 3 sfaturi de luat in seama

Tot mai multi oameni aleg sa isi construiasca o casa unde sa se mute definitiv si sa se desfasoare dupa bunul plac. Daca aceasta tendinta putea fi vazuta la generatiile mai batrane la o varsta destul de inaintata, in ziua de astazi, din ce in ce mai multi tineri prefera sa-si cumpere un teren si sa isi construiasca o casa in jurul varstei de 30 de ani, chiar daca acest lucru presupune sacrificii financiare considerabile.

In general, aceste tendinte se datoreaza faptului ca oamenii pun un pret tot mai mare pe confort si pe independenta, ceea ce vine la pachet cu locuitul la casa, in timp ce, la bloc, aceste aspecte nu pot fi indeplinite in totalitate. Cu toate acestea, chiar daca locuiesti la bloc, exista cateva „trucuri” pe care le poti pune in aplicare pentru a nu mai depinde atat de mult de utilitatile comune. 

Iata ce trebuie sa faci pentru un plus de independenta daca locuiesti la bloc

Una dintre marile inconveniente ale vietii la bloc este reprezentata de faptul ca depinzi de utilitatile comune, mai ales in cazul agentului termic. Astfel, daca apar probleme la reteaua de gaze sau de apa, nu te poti folosi de aceasta pana cand problema nu este rezolvata, aspect care nu depinde de tine. De aceea, poti opta pentru careva metode care sa iti asigure acest strict necesar si sa te faca independent de sursa utilizata de catre cladirea in care locuiesti.

Foloseste o butelie pentru gaz

Avariile la reteaua de gaze si intreruperea furnizarii acestora te pot afecta in mai multe feluri. Cea mai mare problema o reprezinta imposibilitatea de a pregati mancarea, deoarece, in acest caz, este obligatorie utilizarea gazelor.

thermostatic valve on radiator close up

Pentru astfel de scenarii, este recomandat sa ai mereu la indemana o butelie cu gaz incarcata. Aceasta te va ajuta sa folosesti aragazul asa cum doresti, chiar daca reteaua nu furnizeaza necesarul de gaze. In acelasi timp, ai nevoie de un aragaz care sa accepte o butelie. 

Monteaza o centrala termica pentru a-ti seta singur temperatura

Este important sa ai parte de un confort termic corespunzator in apartament in mod constant. Problemele cu reteaua de gaze nu te afecteaza doar in bucatarie. In sezonul rece, astfel de defectiuni vor face ca temperatura din locuinta sa scada, ceea ce iti va scadea nivelul de confort.

De aceea, este important sa-ti montezi o centrala termica pe care o poti seta sa-ti furnizeze temperatura la care te simti cel mai bine in apartament. In acelasi timp, aceasta te ajuta sa ai in mod constant apa calda, atat la baie, cat si la bucatarie, atunci cand vrei sa faci o baie calda si anumite probleme te-ar putea impiedica.

Opteaza pentru un instant de apa calda

Foarte des se intampla sa apara probleme tehnice care duc la imposibilitatea de a furniza apa calda catre blocuri. Astfel incat acestea sa nu te afecteze, poti opta pentru un instant de apa calda de la Instalatiishop.ro, care iti asigura acest confort indiferent de situatiile neprevazute.

 

Prin urmare, te poti bucura in continuare de viata la bloc si poti evita problemele care pot sa apara la nivelul cladirii, apeland la cateva metode simple.

 

Sursa foto: Envato.com. 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top