Stiri

Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand vrei sa-ti deschizi propria afacere?

Te gandesti de mult timp sa iti pui pe picioare propria afacere si pana acum nu ai gasit acel moment propice pentru a demara acest demers important. Si tocmai pentru ca este vorba despre o decizie atat de radicala, care va aduce schimbari mari in viata ta, fiecare pas trebuie gandit in detaliu, deoarece nu este loc de ezitari, de nesiguranta sau de a miza pur si simplu pe noroc.

Daca ai ajuns la concluzia ca acel moment nu mai poate fi amanat, cu siguranta, inainte de a porni efectiv pe acest drum este bine sa iti faci o serie de calcule si sa iti raspunzi cu multa seriozitate si obiectivitate la o serie de intrebari.

Trebuie sa fii sigur ca produsele pe care le vei realiza isi vor gasi loc pe piata atat de diversa si de abundenta, ca aduc acel ceva nou care le diferentiaza de cele existente deja in oferta de profil actuala si care iti pot aduce un atu semnificativ in fata concurentei, despre care, evident, trebuie sa afli cat mai multe, deci trebuie facuta o cercetare a pietei in acest sens.

Capitalul de care dispui la inceput este esential, pentru ca banii economisiti, imprumutati trebuie sa-ti ajunga pentru tot ce este necesar pentru a initia afacerea. Dar si aici trebuie sa dai dovada de chibzuinta, fara a te arunca in niste imprumuturi inrobitoare, care te depasesc total si se vor transforma intr-o adevarata piatra de moara legata de piciorul tau, in loc sa-ti inlesneasca intrarea in lumea afacerilor.

De asemenea, schitarea unui plan de afaceri, indiferent cat de mica este pentru inceput afacerea ta, te va ajuta sa faci corect fiecare pas, nu te vor lua prin surprindere situatiile neprevazute, pentru ca planul respectiv si diversele simulari incluse te vor scuti de aceste riscuri. De asemenea, nu strica deloc sa gandesti  chiar si in perspectiva mai indepartata, sa iei in calcul ca mica ta afacere poate sa creasca si sa fii pregatit in acest sens pentru a-i mentine trendul ascendent. Asa ca este bine sa te interesezi si sa iei in calcul colaborarea cu specialisti, consultanti in afaceri, cand va fi momentul pentru implementarea unui sistem ERP sau schimbarea strategiilor initiale, odata cu transformarile survenite intre timp.

Totodata, asigura-te ca pana vei pune pe picioare propria afacere si aceasta va incepe efectiv sa functioneze, ai o sursa de venit sigura, asa ca fie iti pastrezi locul de munca la care urmeaza sa renunti, fie te bazezi pe sprijinul financiar al familiei, pentru a te putea concentra la capacitate maxima pe demersurile necesare care te vor transforma intr-un antreprenor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top