Diverse

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi echipamente pentru un magazin alimentar?

Chiar dacă numărul supermarketurilor este tot mai ridicat, mai ales în marile orașe, există o multitudine de lanțuri de magazine alimentare care fac concurență serioasă. În cazul în care dorești să cumperi o astfel de franciză sau să deschizi un lanț de magazine, ar trebui să cumperi cele mai bune echipamente, la un preț cât mai competitiv.

Încă de la început vei avea nevoie de rafturi metalice de calitate. Acestea vor determina modul în care arată magazinul tău și felul în care îți vei aranja produsele. Cu cât rafturile sunt mai bune, cu atât vei putea afișa mai multă marfă și angajații nu vor trebui să le umple la fel de des. Structura de rezistență trebuie să fie una solidă, dar elegantă.

Astfel, pentru a beneficia de echipamente de calitate ar trebui să optezi pentru rafturi care să nu fie foarte groase și grele, dar să aibă un nivel de rezistență ridicat. În general, vei observa că există diferite tipuri de rafturi, în funcție de produsele pentru care sunt destinate. Trebuie să cumperi variante diferite pentru fiecare sector al magazinului tău.

În plus, este foarte importantă înălțimea pe care o vor avea acestea și distanța dintre ele. Atunci când distanța este scăzută s-ar putea să nu poți afișa unele produse așa cum îți dorești. În plus, dacă spațiul de depozitare pe care îl ai la îndemână este scăzut, ar trebui să iei în considerare să depozitezi o parte din produse deasupra rafturilor.

Dacă nu ai experiență în acest domeniu este indicat să apelezi la un consultant specialist în acest domeniu. Există studii de specialitate care relevă modul în care ar trebui să aranjezi produsele alimentare și nealimentare și care este ordinea sectoarelor. Acestea sunt în așa fel gândite încât să atragă cât mai mult atenția clientului și să îl țină mai mult timp în magazin.

În situația în care mărimea magazinului nu este foarte mare, trebuie să compartimentezi cât mai bine fiecare sector. Și în acest caz este recomandat să apelezi la un designer cu experiență în domeniu. Acesta îți va prezenta diferite planuri, așa încât să faci cea mai bună aranjare și să câștigi cât mai mult spațiu.

Marele avantaj al rafturilor metalice de calitate este că se pot monta și demonta rapid, de fiecare dată când ai nevoie. Astfel, atunci când vrei să faci modificări în magazinul tău îți va lua foarte puțin timp să adaugi un raft nou sau să muți unul. Politica majorității supermarketurilor este de a schimba constant aranjarea sectoarelor.

Cel de al doilea aspect important când vorbim despre echipamente este modul în care alegi coșuri de cumpărături. În general vei avea două tipuri din care să alegi, cele metalice și cele de plastic. Modele și dimensiunile pe care le poți cumpăra însă sunt foarte variate, așa încât și aici trebuie să ai grijă când faci alegerea.

Coșurile de cumpărături nu ar trebui să fie grele și ar trebui să fie suficient de mari pentru toate tipurile de produse pe care le vinzi. Dacă ai un magazin mai mare ar trebui să iei în considerare chiar și achiziționarea de cărucioare de cumpărături. Dacă nu, ar fi suficient să alegi unu sau două modele de coșuri.

În concluzie, chiar dacă la prima vedere nu pare prea important, atunci când cumperi echipamente pentru un magazin alimentar nu ar trebui să te grăbești. Aceste elemente sunt esențiale pentru buna desfășurare a afacerii tale și vor influența semnificativ vânzările pe care le ai. Apelează la un specialist din domeniu în cazul în care nu știi ce să alegi.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top