Diverse

Ce trebuie să ştii la prima călătorie cu bebeluşul tău

În calitate de noi părinţi, prima călătorie mai lungă cu bebeluşul poate fi un eveniment destul de stresant, dar cu puţină organizare totul poate decurge fără probleme. În afară de documentele şi bagajele pe care, cu siguranţă, le ai deja pregătite, iată câteva sfaturi de avut în consideraţie în funcţie de mijlocul de transport ales. 

Avion

În general, medicii vor recomanda să aștepți până când sistemul imunitar al bebelușului tău este mai bine dezvoltat până să îl poţi lua cu tine într-o călătorie cu avionul. Asta poate însemna, deseori, că după vârsta de trei luni poţi planifica un astfel de voiaj. Copiii prematuri sau copiii cu probleme cardiace sau pulmonare pot avea dificultăți de respirație din cauza presiunii mai mici a aerului din cabina avionului. Dacă acesta este şi cazul copilului tău, discută cu pediatrul înainte de a lua orice decizie. Tot de la medicul pediatru poţi afla mai multe despre vaccinurile necesare sau recomandate pentru destinația pe care ai ales-o şi dacă ai nevoie de documente medicale specifice pentru bebeluş. De asemenea, este indicat să te informezi cu privire la diferitele politici privind îmbarcarea prioritară şi accesul în avion cu carucioare pentru bebelusi, care pot fi diferite în funcţie de compania aeriană. 

Tren

În mare parte, sunt valabile aceleaşi recomandări ca în cazul călătoriei cu avionul, deci vorbeşte cu pediatrul înainte de a face planuri de călătorie. Medicul îţi poate recomanda să eviţi expunerea bebelușului în locuri aglomerate dacă are mai puțin de trei luni. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar al nou-născutului nu este încă pe deplin dezvoltat, astfel încât sunt mai susceptibili la răceli și alte infecții. Chiar dacă poţi lua cu tine şi căruciorul, este posibil să te poţi deplasa mai uşor şi mai natural dacă îl porţi într-un ham, iar bebelușului îi place foarte mult. Mișcarea ta, dar şi cea a trenului, constituie un stimulent sigur al somnului, şi acesta poate fi un motiv pentru care călătoria cu trenul este o idee excelentă atunci când trebuie să-ţi iei bebeluşul cu tine. 

 

De asemenea, este foarte important, mai ales în cazul unui drum mai lung, ca în geanta bebelusului să ai toate produsele de primă necesitate pentru cel mic, de la şerveţele umede şi scutece, la hăinuţe de schimb şi medicamente, dacă este cazul. Totodată, ar fi recomandat să verifici dinainte cu ce fel de tren vei călători. Unele vagoane mai moderne sunt dotate inclusiv cu masa de schimb pentru bebelusi. Dacă ai de parcurs un drum lung, este foarte important, atât pentru tine, cât şi pentru cel mic, să te simţi cât mai comod. 

Maşină

Cel mai probabil bebeluşul tău a ajuns acasă cu mașina, așa că nu există restricții reale privind deplasările cu maşina, deşi, din nou, trebuie să ai în vedere faptul că până la trei luni micuţul tău este mai susceptibil la infecţii. Când îţi faci planuri pentru un voiaj mai lung cu maşina, trebuie să ţii cont de faptul că ar fi nevoie să faci o oprire la fiecare oră pentru a hrăni bebeluşul sau pentru a-l schimba. Dacă micuţul tău are deja o rutină de somn bine pusă la punct, planifică-ţi călătoria în timpul orelor de somn. Reține că temperatura ideală din maşină pentru somn este mai rece decât te-ai putea aştepta iniţial, aşa că reglează termostatul în consecinţă. Dacă nu ştii sigur cum se va comporta bebeluşul la un drum mai lung, poţi face câteva excursii mai scurte care te vor ajuta să afli mai multe despre cât timp poate rezista micuţul tău în scoică şi de ce lucruri ai nevoie pentru a-ţi face călătoria cât mai confortabilă. 

 

Chiar dacă poate părea dificil la început, călătoria împreună cu bebeluşul tău poate fi o experienţă plăcută şi te poate ajuta să îţi consolidezi încrederea în tine în rolul de părinte 

 

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top