Stiri

Ceaiul, bunul prieten al organismului

Ceaiurile din plante există de secole și au fost folosite de-a lungul anilor pentru prevenția și tratarea anumitor boli. În zilele noastre, ne bucurăm de o gamă bogată, din diferite ierburi și frunze, unele dintre ele având în compoziție chiar și condimente.

De asemenea, multe ceaiuri sunt îmbogățite cu fructe uscate și aroma lor este mult mai plăcută, astfel că pot înlocui cu succes băuturile zaharoase și pot contribui la menținerea sănătății. În funcție de sortimentele pe care alegem să le consumăm, putem preveni boli neurologice, precum Alzheimer și Parkinson, sau probleme cardiologice și digestive.

Ceaiul verde calmează balonarea și durerile asociate cu endometrioza

Ceaiul verde se numără printre cele mai sănătoase, fiind unul dintre cele mai puțin procesate ceaiuri. Acesta are în compoziția sa polifenoli și antioxidanți care ajută la stimularea sănătății creierului, inimii și a imunității. De asemenea, ceaiul verde ar putea diminua durerile asociate cu endometrioza și ar scădea riscul aderențelor endometriozice. Totodată, are efecte benefice asupra balonării, acneei și ajută la scăderea în greutate. 

Ceaiul negru energizează organismul și înlătură durerile de cap

Un alt ceai cu efecte pozitive asupra organismului este cel negru. Acesta conține foarte mulți nutrienți ce au rolul de a detoxifia organismul, eliminând celulele dăunătoare. Astfel, consumul de ceai negru va stimula activitatea cerebrală și va îmbunătăți puterea de concentrare. Un alt atu al acestei băuturi este că relaxează și are un rol important în menținerea atenției. Totodată, împiedică formarea cheagurilor de sânge care ar putea bloca arterele și previne afecțiunile cardiovasculare. Doamnele îl vor putea folosi dacă își doresc să slăbească și să scape de celulită, acesta stimulând procesul de ardere a grăsimilor. În plus, înlătură cu succes cearcănele.

Ceaiul de mentă, un remediu pentru balonare sau greață

Dacă ai nevoie de un aliat pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, ceaiul de mentă este cel care te va ajuta cel mai mult. Pe lângă faptul că îți va calma durerile de gât, menta va facilita expectorațiile, eliminând astfel posibilitatea de a dezvolta alte complicații respiratorii. Acest ceai este benefic și pentru indigestie, diaree, greață, balonare și simptome ale sindromului de intestin iritabil. Totodată, este ușor analgezic, contribuie la o igienă orală adecvată și elimină mirosul neplăcut al respirației.

Ceaiul de ghimbir reduce balonarea și durerile de stomac

Ghimbirul are foarte multe proprietăți și combate indigestia, durerile abdominale și previne apariția balonării și a flatulenței. De asemenea, acesta îmbunătățește circulația sangvină și reduce tensiunea, prevenind riscul apariției bolilor cardiovasculare. Potrivit studiilor, acest ceai are beneficii și asupra problemelor articulare și reumatice și întărește imunitatea. Printre beneficiile consumului acestui ceai se numără și rolul important pe care îl are în curățarea plămânilor, fiind eficient pentru tusea expectorantă. Fiind un excelent antiinflamator și antiseptic, ghimbirul decongestionează căile nazale superioare, umezește mucoasa gâtului, și astfel ajută la ameliorarea tusei.

Ceaiul alb reduce stresul și ajută la pierderea kilogramelor

Ceaiul alb reduce stresul și este un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele. Totodată, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii și flavonoidele prezente în componența lui inhibă apariția și dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul colonului, prostatei și stomacului. Tot acestea sunt responsabile și pentru îmbunătățirea funcției arteriale și întărește vasele de sânge. Mai mult, întărește sistemul imunitar și protejează organismul împotriva virusurilor care pot provoca bronsita și alte complicații pulmonare. 

Ceaiul de mușețel relaxează și îmbunătățește calitatea somnului

Nivelul serotoninei și melatoninei, doi hormoni care sunt responsabili de starea de spirit și odihnă, crește datorită consumului de ceai de mușețel, aceasta fiind explicația pentru care adormim mai ușor și suntem mai relaxați după ce consumăm acest ceai. De asemenea, antioxidanții prezenți în compoziția acestuia lucrează la deschiderea vaselor de sânge și astfel durerile de cap fiind calmate. În plus, ceaiul de mușețel este un bun dezinfectant natural, recomandat pentru menținerea sănătății stomacului, tractului intestinal, aparatului urinar și respirator, pielii și a ochilor.

Așadar, iarna aceasta introdu ceaiul în obiceiurile tale zilnice în loc de suc sau cafea și bucură-te de beneficiile acestuia. 

Sursă foto: Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top