Stiri

Cum îţi îngrijeşti singură sprâncenele dacă vrei să limitezi mersul la salon

Multe femei se bazează exclusiv pe mersul la salonul de înfrumuseţare atunci când vine vorba de îngrijirea sprâncenelor, dar ce facem atunci când, în condiţiile actualei pandemii, decidem să ne limităm ieşirile? Soluţia cea mai simplă şi cea mai puţin costisitoare este să avem grijă de aspectul sprâncenelor singure, chiar la noi acasă. Iată cum poţi face asta.  

Locul potrivit, instrumentele potrivite

Înainte de a începe orice fel de operaţiune, asigură-te că instrumentele pe care le foloseşti, de exemplu, pensetele, sunt bine curățate şi dezinfectate. De asemenea, specialiştii recomandă ca pensatul să aibă loc în cea mai luminoasă zonă a casei, acolo unde te bucuri de lumină naturală din plin. O oglindă care măreşte imaginea poate fi şi ea foarte utilă. 

Sprâncene cu firul lung

Unele femei se bucură în mod natural de sprâncene frumoase, cu o formă plăcută, şi nu trebuie să petreacă prea mult timp în faţa oglinzii pentru a le aranja. Dacă şi tu eşti mulţumită de forma sprâncenelor tale, dar consideri că unele fire sunt prea lungi, atunci este obligatoriu, pentru un aspect estetic, să le tunzi. În acest sens ai nevoie de două instrumente care îţi vor fi de folos. Primul este o periuţă pentru sprâncene şi al doilea este o foarfecă fină. Pe piaţă vei găsi, de asemenea, foarfeci speciali pentru sprâncene, deci poţi să îţi achiziţionezi un astfel de model. Folosind periuţa, piaptănă firele spâncenelor în sus, spre frunte. Apoi, folosind foarfeca, taie vârfurile care se ondulează sau pe cele care sunt prea lungi. În felul acesta, sprâncenele tale vor arăta mai ordonat şi îţi vor încadra chipul mai frumos.

Pensatul

Dacă nu ai prea multă experienţă la acest capitol, atunci ar fi mai bine să nu faci niciun gest riscant care îţi poate afecta actuala formă a sprâncenelor. Cel mai bine este să pensezi doar  firele crescute pe lângă sprâncene, începând cu zona de mijloc dintre ele şi avansând, ulterior, spre o arcadă şi apoi spre cealaltă. Nu o să fie foarte greu să identifici firele crescute pe lângă sprânceană, care nu au nimic de-a face cu forma lor actuală, mai ales dacă foloseşti o oglindă cosmetică. Nu interveni prea mult dacă nu eşti sigură că anumite fire trebuie îndepărtate, altfel rişti să rămâi cu găuri în sprâncene. 

Un masaj este binevenit

După ce te-ai pensat, masează zona sprâncenelor cu o cremă antiinflamatoare hidratantă sau cu ulei de ricin. În felul acesta vei stimula circulaţia din zonă şi vei contribui la reducerea eventualelor inflamaţii ale pielii, care poate fi destul de sensibilă după pensat. Dacă la nivelul sprâncenelor apar roşeaţa şi senzaţia de usturime, poţi calma pielea folosind apa termală sau cremă anti-iritaţii pentru bebeluşi. 

Machiajul sprâncenelor

Dat fiind că jumătate din chipul nostru este acoperită de masca de protecţie pe care trebuie să o purtăm atât la interior, cât și la exterior, expresivitatea chipurilor noastre depinde mai mult ca niciodată de sprâncene. Dacă ai renunţat la blush şi la ruj pentru a-ţi menţine masca pe cât de curată se poate, nu înseamnă că trebuie să renunţi şi la machiajul sprâncenelor. Pentru a le disciplina, mai ales dacă sunt puţin ondulate, foloseşte un gel de sprancene, care poate fi transparent sau colorat. Dacă pensatul pe care ţi l-ai făcut singură nu a fost pe măsura aşteptărilor, fă mici corecţii folosind un fard de sprâncene.

Sprâncenele bine îngrijite pot face minuni pe chipul tău. Ia în considerare sfaturile enunţate mai sus pentru a le face să arate grozav în fiecare zi. 

Sursă foto: Unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top