Stiri

Cel mai mare turneu de sah din Romania, la Iasi

gall_6c7925bc2cd50d911ef90753014add96Timp de o saptamana, sala Sporturilor din Iasi va fi gazda celui mai puternic turneu de sah din Romania. In perioada 19-25 august Iasul va fi locul de intalnire al celor mai importanti sahisti din lume, care se vor bate pentru cele mai inalte pozitii in cadrul etapei de Balcaniada din circuitul Grand Prix Balcani.
Vor fi aproximativ 300 de participanti din 8 tari: Rusia, Republica Moldova, Polonia, Israel, Ungaria, Bulgaria, Serbia si Romania. Dintre participanti, peste 100 sunt din Romania. Vor concura atat seniori, cat si copii, cu varsta de pana la 12 ani.
Fondul de premiere este de 9000 de euro, dintre care pentru seniori este alocata suma de 7500 de euro, iar pentru cei mici, de 1500 de euro. Vor fi premiati primii 5 sportivi de la fiecare categorie de varsta: 12,10 si 8 ani. Pentru desfasurarea acestui eveniment, municipalitatea ieseana a contribuit cu suma de 13 mii de lei.
Iesenii interesati si pasionati de sportul mintii au posibilitatea de a vedea indeaproape cum joaca sportivii, si care le sunt miscarile pe tabla de sah. Organizatorii s-au gandit sa le permita sa se deplaseze printre mese, evident, cu respectarea unor cerinte obligatorii: sa nu ii perturbe pe jucatori si sa pastreze linistea.

Sursa: 7est
Autor: Andreea Dumitru

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top