Diverse

Cele mai bune metode sau produse folosite pentru stimularea lactatiei

Exista zece modalitati de a creste productia de lapte sau, mai bine, de a nu scadea productia de lapte. Principala modalitate este cresterea numarului de hraniri zilnic. De asemenea, este important sa cunosti fiziologia productiei de lapte, sa fii relaxata si sa elimini orice stres. In plus, poti folosi produse naturale pentru stimularea lactatiei, precum cele de la minuneanaturii.ro.

De ce? Pentru ca, cu exceptia catorva cazuri, toate femeile pot satisface cererea de lapte a bebelusului pana la intarcare.

 

De la beneficiile pentru mame si bebelusi, la strategii pentru a incepe si pentru a reduce riscul de aparitie a problemelor mamare, alaptarea este importanta si trebuie stimulata prin orice metoda aprobata de medic. Iata cateva metode si produse pentru a face asta:

 

  1. Mareste numarul de hraniri

 

Este cea mai stiintifica si eficienta metoda, subliniata chiar si de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), care recomanda tocmai „incurajarea alaptarii la cerere”, adica atunci cand nou-nascutul solicita hrana. Sanul este un mecanism perfect, prin care este produs atat de mult lapte cat este necesar pentru supt, astfel incat cu cat bebelusul suge si goleste sanul, cu atat este produs mai mult lapte. Cand bebelusul suge la san, stimulii tactili apar in mameloane, areola si tesuturile mamare. Acest lucru este transmis catre creier si determina sinteza a doi hormoni, prolactina si oxitocina. Primul actioneaza asupra celulelor alveolei mamare activand productia de lapte, al doilea stoarce alveolele care transporta laptele prin canale pana la mamelon. Prin urmare, productia de lapte se adapteaza intotdeauna cerintelor bebelusului. Si pentru a-i satisface cererea, lasa-l sa suga de cate ori doreste.

 

  1. Nu sarii alaptarea

 

Omiterea hranei este una dintre metodele utilizate in mod obisnuit in convingerea ca vei avea mai multa productie de lapte seara. Dar este gresit din doua motive. In primul rand, deoarece cea mai mare productie de lapte are loc in timpul alaptarii si, in al doilea rand, deoarece, pe masura ce laptele se acumuleaza, se acumuleaza si o substanta numita FIL, adica factorul de inhibare a lactatiei, care trimite semnalul catre creier ca „rezervorul” este plin si este necesar sa se incetineasca viteza de sinteza a laptelui. Pe de alta parte, atunci cand sanul este golit, FIL este, de asemenea, indepartat si creierul primeste semnalul pentru a produce mai multa hrana.

Din nou, prin urmare, pentru a produce lapte este suficient sa alaptezi bebelusul atunci cand cere.

 

  1. Alege produse pentru stimularea lactatiei

 

Natura este minunata si, chiar si pentru a stimula lactatiei, ne ofera plante ce ne pot ajuta. La minuneanaturii.ro  vei gasi produse naturale, ce nu iti vor afecta organismul si nu ii vor face rau bebelusului. Aceste produse sunt pe baza de plante si contin: fenicul, catina, orz verde sau priulina. Iti amintim, in mod deosebit, produsul de la Dacia Plant pentru stimularea lactatiei. Aceste tablete contin: schinduf (Trigonella foenum-graecum) – extract hidroalcoolic 10:1 (pe suport de maltodextrina 10%) din seminte (150 mg); kudzu (Pueraria lobata) – extract hidroalcoolic 10:1 din radacini (150 mg); fenicul (Foeniculum vulgare) – extract hidroalcoolic 10:1 (pe suport de maltodextrina 10%) din fructe (100 mg); anason (Pimpinella anisum) – extract hidroalcoolic 20:1 din fructe (100 mg); agent de incarcare: celuloza microcristalina; agenti antiaglomeranti: dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu vegetal.

 

  1. Nu numara hranirile

 

Foarte des, productia de lapte scade deoarece alaptarea naturala tinde sa fie echivalata cu alaptarea artificiala, ceea ce implica o reducere progresiva a numarului de hraniri zilnice pe masura ce bebelusul creste. Adica, daca la 4-5 luni bebelusul cauta sanul de multe ori pe zi, acest lucru este atribuit lipsei nefondate de lapte, precum si tinde sa reduca in mod deliberat numarul de hraniri convinsa fiind ca este corect. Insa singurul rezultat este scaderea productiei de lapte. Motivele pentru care un bebelus cauta sanul mamei sunt atat de multe si nu se limiteaza doar la nevoia de hrana. Cand este cald, de exemplu, poate cere hraniri mai scurte si mai dese, pentru ca vrea mai multa apa pentru a-si potoli setea, poate cauta sanul mai des nu numai pentru a se mangaia pentru disconfortul pe care il are, ci si pentru a lua de la mama anticorpii pe care sistemul imunitar al al acesteia ii are pentru el. Alaptarea este un mecanism atat de complex incat nu poate fi redus la un anumit numar pe zi.

 

  1. Verifica pozitia, atasarea si aspiratia

 

Pozitionarea bebelusului, atasarea la san si metodele de supt sunt fundamentale, deoarece, daca sunt corecte, bebelusul stimuleaza corect glanda mamara, goleste bine sanul si trimite impulsul de a produce mai mult lapte. Pozitia potrivita este sa stai pe un scaun sau fotoliu confortabil, cu perne care sustin spatarul, bratul si copilul, cu picioarele relaxate. Pozitia culcat este de asemenea buna (foarte confortabila mai ales noaptea) cu o perna in spatele copilului, astfel incat acesta sa nu se intoarca si sa-si tina capul aliniat cu spatele si fundul. Daca alaptezi corect, maxilarul se misca, auzi o inghitire ritmica si nu se aude niciun sunet care ar fi un semn ca bebelusul inghite aer.

 

  1. Nu-i da apa cand alaptarea este exclusiva

 

Laptele matern indeplineste toate nevoile bebelusului, inclusiv setea, deoarece consta in principal din apa. Din acest motiv, nu trebuie administrat niciun alt lichid in timpul alaptarii exclusive, chiar si in zilele foarte calduroase. Oferirea unui biberon cu apa ar putea oferi bebelusului o falsa aparenta de satietate si poate prelungi timpul dintre hranire, singurul rezultat fiind cel al scaderii productiei de lapte. Din acelasi motiv, este recomandabil sa nu i se ofere bebelusului o suzeta cel putin pentru prima luna sau o luna si jumatate din viata.

 

Acestea sunt cateva lucruri pe care sa le faci sau sa nu le faci, precum si remedii naturale benefice pentru mama si copil. In concluzie, nu te stresa, lasa alaptarea sa isi continue ciclul normal si, la nevoie, ai suplimente din plante pentru a-i oferi celui mic laptele de care are atata nevoie.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top