Stiri

Cele mai frecvente 5 greșeli pe care să nu le faci în amenajarea locuinței

Decorarea locuinței presupune timp, răbdare dar și creativitate. Armonie este cuvântul la care te gândești atunci când vrei să începi amenajarea casei, dorindu-ți să o transformi în locul ideal de locuit. De cele mai multe ori, oamenii își decorează locuința împinși de dorința de a aduce ceva nou și de a evada din rutina casei, de a schimba culori și de a schimba cu noi accesorii.

Vrei să zugrăvești și să schimbi modelul parchetului sau vrei să aduci o armonie deplină prin combinarea mobilierului?

Mai jos îți vom spune ce greșeli să eviți pentru o amenajare reușită a locuinței.

  1. Încarci prea mult casa

Deși nu ești adeptul unui stil minimalist, încearcă totuși să eviți să aduci multe piese de mobilier în living sau în dormitoare, dacă nu vrei să ai senzația că locuiești într-un depozit de mobilă.

Ia în considerare suprafața apartamentului sau a casei în care locuiești și păstrează piesele esențiale.

  1. Nu alegi o persoană autorizată pentru verificarea și montarea instalațiilor electrice

Improvizațiile și lucrările realizate de neprofesioniști sunt principala cauză a accidentelor și incendiilor dintr-o casă. Poti sa vezi aici servicii de calitate pentru instalații electrice.

Apelează la o firmă de instalații electrice și află mai multe detalii legate de locul unde vei rezolva orice problemă de ordin electric.

Montarea și instalarea siguranțelor sau a prizelor trebuie sa fie făcută de un profesionist.

Pentru a-ți garanta siguranța, intră pe https://electrician365.ro/ și lasă-i să te ajute chiar pentru montarea corpurilor de iluminat pe care le-ai pregătit pentru amenajarea locuinței. Te vor ajuta să scapi de grija acestora.

  1. Montezi tablourile prea sus

Pentru a nu strica armonia decorului, trebuie să știi că înălțimea ideală pentru montarea unui tablou este de 170 cm de la pardoseală. Dacă vei ține cont de acest aspect, tablourile tale vor fi mai ușor de observat.

Ramele si modul în care poziționezi tablourile pe pereți spun lucruri despre locuința ta, de aceea încearcă să nu aglomerezi pereții ci să creezi o armonie între culori.

  1. Te bazezi pe o singură culoare

Culorile puternice precum roșu sau portocaliu pot fi obositoare pentru o casă indiferent cât de mult ți-ar plăcea aceste nuanțe.

Folosește culori deschise pentru crearea unui spațiu mai mare. Spre exemplu, într-un dormitor alb poți folosi culori închise sau mai deschise, punând draperii galben pal iar pe pat o lenjerie bleu.

  1. Alegi un covor nepotrivit

Este important să alegi un covor potrivit ca dimensiune pentru spațiul pe care îl ai pentru a crea senzația de mai mult spațiu. Culoare acestuia este importantă pentru crearea armoniei. Folosirea unui covor de dimensiune greșită se numără printre cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le eviți când amenajezi sufrageria sau dormitorul.

Obtinerea unui decor potrivit si interesant in casa ta nu este o sarcina foarte usoara, de aceea trebuie să ții cont de aceste reguli pentru a crea o atmosferă primitoare și pentru a transforma locuința ta într-un loc care te îmbie la visare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top