Diverse

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Unvinpezi.ro, destinația vinurilor fine, selectate de experți, a dezvăluit joi, 5 octombrie, vedetele vinicole care au cucerit inimile clienților în ultimele 12 luni.

Gala BEST OF Unvinpezi.ro, eveniment anual consacrat degustării, a fost momentul așteptat în rândul membrilor premium din Clubul Unvinpezi.ro. Aici, peste 100 de etichete din portofoliul a 18 parteneri de încredere au fost evaluate, iar cireașa de pe tort a fost reprezentată de premiile acordate celor mai apreciate 8 vinuri în perioada 2022-2023, acoperind categoriile de vinuri roșii, albe, roz și spumante.

“Unvinpezi.ro continuă să susţină cramele româneşti şi să aducă în faţa publicului unele dintre cele mai apreciate vinuri din ţară şi din lume, ducând astfel mai departe misiunea începută acum 11 ani. Numărul cramelor româneşti cu care colaborăm creşte simţitor de la un an la altul şi organizăm din ce în ce mai multe evenimente cu degustare. BEST OF Unvinpezi.ro 2023 a fost un real succes, cu 18 parteneri prezenţi, crame şi distribuitori, şi peste 150 de membri participanţi la degustare. Am premiat cele mai vândute etichete, am degustat peste 100 de vinuri şi ne-am bucurat împreună cu comunitatea noastră de pasionaţi de poveştile spuse de reprezentanţii cramelor invitate.” – Dorin Gheonea, Managing Partner Unvinpezi.ro

Cele 8 vinuri câştigătoare de anul acesta

DEALU’ NEGRU BY JELNA SAUVIGNON BLANC 2022
★ Cel mai vândut vin alb românesc

Sauvignon Blanc – Dealu’ Negru by Jelna este cel mai bine savurat la temperatura optimă de 6 ºC. Recomandăm asocierea cu preparate ușoare, precum friptură de curcan, pui, pește sau fructe de mare. Această combinație subliniază perfect echilibrul dintre aromele vinului și gustul fin al preparatelor culinare.

PRINCE MATEI 2016
★ Cel mai vândut vin roşu românesc

Iconic-ul Prince Matei de la Crama DeMatei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Ediţia 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roşie rubinie, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoţând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea şi vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi, astringenţă delicată şi un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC. Vă recomandăm să îl serviţi alături de preparate din carne roşie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

ALIENTO ROSE 2022
★ Cel mai vândut vin roze românesc

Aliento Rose este un roze dobrogean în care regăsim aromele fructate de vară. Vinul, realizat de crama Alira, este un cupaj de Merlot, Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireşe şi note trandafirii. Recomandarea noastră este să-l degustaţi rece, la maximum 10 ºC , alături de paste, salate sau brânzeturi proaspete.

CUVEE CELEST SPUMANT BRUT 2018
★ Cel mai vândut vin spumant românesc

Un cupaj eclectic de Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir (vinificat în alb) de la Villa Vinea, refermentat în sticlă după metoda tradiţională şi maturat timp de 36 de luni pe drojdii fine, un spumant ce poate oricând lupta, de la egal la egal, cu rivali din Champagne, Franciacorta sau Catalonia. Culoarea spumantului este galben aurie, iar perlarea e fină şi persistentă. Nasul are caise confiate, note de patiserie şi fagure de miere. Gustul e intens, cu mere coapte, piersici şi coajă de pâine proaspătă. Postgustul este lung, fructat, cu drojdii fine, aluzii ierboase şi delicate senzaţii dulci-amărui.

SCAIA GARGANEGA-CHARDONNAY 2022
★ Cel mai vândut vin alb de import

Scaia Garganega – Chardonnay 2022 de la Tenuta Sant’Antonio este un vin proaspăt, parfumat, de culoare galben pai cu tente verzui. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice şi banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată şi uşoare tente minerale. Savuraţi-l la 10-12 ºC, alături de preparate din peşte sau legume, paste în diverse combinaţii, aperitive reci sau risotto cu legume.

PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA 2020
★ Cel mai vândut vin roşu de import

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921, un producător cu tradiţie în domeniul viticol. Papale Primitivo di Manduria 2020 este roşu-rubiniu intens, cu reflexii violet, fiind un vin rotund, catifelat şi elegant. Debordează de arome de gem de prune şi fructe de pădure, coacăze negre, cireşe, cacao şi lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea şi fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung şi elegant. Savuraţi-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.

PIGOUDET ROSE PREMIERE 2022
★ Cel mai vândut vin roze de import

Pigoudet Premiere Rose 2022 de la Chateau Pigoudet este un vin din sud-estul Franţei, mai exact din regiunea Provenţa, o alegere sofisticată şi inspirată indiferent de ocazie. Realizat dintr-un mix interesant de Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, vinul este foarte expresiv, începând cu tentele de roz strălucitor şi culminând cu aromele florale, fructate de citrice, pepene şi piersică albă. Bine echilibrat între aciditate şi arome, vinul este excelent ca aperitiv. Se recomandă degustarea acestui vin la 10-15 ºC ca atare sau în combinaţie cu preparate sofisticate.

CREMANT DE BOURGOGNE PATRIARCHE BRUT
★ Cel mai vândut vin spumant de import

Istoria Patriarche începe încă din 1780 şi, cu fiecare generaţie care a venit, acest brand a crescut şi şi-a consolidat poziţia în industria vinului. PERE & FILS – Patriarche Brut este un vin realizat preponderent din struguri Chardonnay şi Pinot Noir din viţele de vie din regiunea Burgundia, Franta. Auriu deschis, elegant şi versatil, acest vin cucereşte mai întâi prin notele olfactive de fructe uscate, patiserie şi citrice. Pe palat, vinul se dezvăluie echilibrat şi foarte bine structurat. Serviţi-l la 6-8 ºC, ca aperitiv, în combinaţie cu preparate ceva mai sofisticate sau cu deserturi din fructe.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top