Stiri

Cele PATRU aspecte pe care să le cunoști despre o asigurare privată de viață. Cum să fii cu un pas înaintea situațiilor neprevăzute

O asigurare privată de viață ar putea reprezenta o alegere optimă atât pentru tine, cât și pentru familia ta. În primul rând, o astfel de asigurare, adresată persoanelor fizice cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care sunt rezidente în România, poate reprezenta un mod prin care să se ofere protecție financiară în fața anumitor situații neprevăzute. Printre acestea se numără riscurile de bază, supraviețuire și deces. De altfel, există posibilitatea alegerii altor opt acoperiri suplimentare pentru întreaga familie. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte pe care ar trebui să le cunoști despre o asemenea poliță de asigurare și cum i-ai proteja cât mai bine pe cei dragi.

Iată ce ar trebui să cunoști despre asigurarea de viață

  • Mai înainte de toate, ar fi ideal să iei în considerare faptul că, uneori, ar putea apărea situații neprevăzute atât în viața ta, cât și în a celor dragi. De aceea, există posibilitatea să alegi dintr-o paletă largă de asigurări, care să contribuie la construirea unui zid financiar de siguranță. În acest sens, poți opta pentru asigurarea privată de viață Global Forte, prin intermediul Asirom.ro, care oferă, de altfel, și alte câteva acoperiri suplimentare pentru familie. În primul rând, riscurile de bază vor fi acoperite din punct de vedere financiar și ai posibilitatea de a opta pentru alte puncte suplimentare. Printre acestea se numără decesul din accident, intervențiile chirurgicale, invaliditatea permanentă, arsurile, luxațiile și entorsele ca urmare a unui accident.
  • Totodată, prin intermediul asigurării private de viață se pot acoperi suplimentar și bolile grave, cu indemnizație fixă, care este plătită o singură dată în caz de diagnosticare. O altă acoperire suplimentară cuprinde invaliditatea temporară ca urmare a unui accident. Se oferă indemnizație zilnică de convalescență și spitalizare plătibilă pentru o perioadă de trei luni pe an. De reținut faptul că indemnizația zilnică pentru zilele de spitalizare, în cazul invalidității temporare din boală, va fi stabilită la alegere, de contractantul asigurării, fiind plătibilă pentru o perioadă maximă de un an de asigurare.
  • Pe de altă parte, un alt aspect pe care ar trebui să îl cunoști, referitor la asigurarea privată de viață, este oferirea unui bonus la maturitatea poliței. Practic, se aplică o majorare de zece procente sumelor asigurate la expirare. Acest bonus se acordă contractelor încheiate pe o perioadă de zece ani sau mai mare. De altfel, clientul care contractează o astfel de poliță poate beneficia de plăți flexibile. Poate fi plătită în rate anuale, semestriale, trimestriale sau lunare.
  • Nu în ultimul rând, se pune la dispoziție reactivarea poliței de asigurare, în condițiile în care este întreruptă plata. Reactivarea poate fi efectuată în termen de doi ani de la data ultimei rate de primă plătită. De reținut faptul că o astfel de asigurare privată de viață poate fi încheiată pe o perioadă între 5 și 30 de ani. Asigurarea este valabilă și în afara țării.

Astfel, pentru a-ți arăta grija atât față de propria persoană, cât și față de familie, ar fi indicat să alegi o asigurare privată de viață. Polița de asigurare este adresată persoanelor între 16 și 65 de ani și este optimizată în așa fel încât să acopere toate necesitățile. Totodată, nu uita că îți poți personaliza asigurarea în funcție de nevoile personale!

Poză de  Andrea Piacquadio pe Pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top