Stiri

Cheia succesului unei afeceri in prezent: prezenta brandulului tau  in mediul cu cei mai multi utilizatori

Toata lumea este prezenta pe Facebook. Statisici oficiale arata ca, in 2016, la nivel mondial, aproape doua miliarde de utilizatori aveau cont pe aceasta plaforma. In Romania, un numar de 9,6 milioane de useri in 2016 arata popularitatea celui mai folosit canal de socializare online.

Aceste date sunt un bun argument, ca sa nu eziti sa te indrepti spre promovare facebook pentru a-ti spori notorietatea brandului. Mai ales in 2018, atunci cand cifrele au crescut si mai mult de atat.

Avantajele unei bune prezente in social media?
Care sunt celelalte argumente pentru a opta spre acest canal de promvoare? Iata cateva dintre ele:

  • usurinta de a ajunge la publicul tau tinta, in orice moment, la orice ora din orice zi;
  • posibilitatea de a iti segmenta audienta si de a adresa mesaje personalizate targetului tau;
  • accesibilitatea si interfata familiara a platformei cu care esti deja obisnuit din scopuri personale;
  • maniera facila de a iti intari imaginea brandului pentru noii prospecti;
  • modalitatea usoara de a-ti fideliza clientii existenti deja si de a-i remarketa;
  • costurile optimizate care te ajuta sa vinzi mai mult, apeland la resurse mai putine.

Tine minte: este imposibil, sa nu gasesti la acest moment, pe Facebook, macar o categorie din audienta ta. Sansele ca prin campanii facebook sa nu iti targetezi nici macar o parte din publicul tinta sunt nule.

Creeaza o comunitate puternica in jurul brandului tau
Scopul lansarii platformei Facebook a fost aceea de a crea comunitati puternice, de a aduce aproape oameni din orice colt al lumii, indiferent daca sunt simplii prieteni sau membrii ai familiei care isi pot vizualiza activitatea constant. Din punct de vedere business, acest canal de marketing permite atat accesul la un public nou, indiferent de criteriile demografice, cat si consolidarea relatiei cu actualii clienti, care devine mai puternica. Pentru ambele categorii, poti arata valorile companiei tale, noile produse sau servicii si beneficiile pe care le aduci prin activitatea ta, cu usurinta.

Optimizeaza constant, testeaza si urmareste rezultatele 
Campaniile pe Facebook necesita o implicare atenta si o urmarire indeaproape a rezultatelor, care sunt dinamice in orice moment. Setarea unor simple ad-uri nu este suficienta pentru a genera numarul de conversii asteptat, pana la incheierea campaniilor. Cel mai adesea, specialistii in digital media intervin asupra setarilor pentru a crea optimizari pe parcursul campaniilor, avand ca scop colectarea a cat mai multe lead-uri si cresterea numarului de conversii.

Eficientizarea  rezultatelor este un proces progresiv, in functie de comportamentul audientei si reactiile publicului asupra tipurilor de mesaje pe care le comunici prin actiunile de promovare a business-ului.

Asigura-te ca brandul tau este prezent, popular si comunica personalizat
Fiecare brand are un tone of voice propriu. O modalitate de comunicare ce permite recunoasterea cu usurinta a acestuia intr-un mediu concurential. Un tip de imagine care il defineste, o maniera de adresare ce il caracterizeaza. Asigura-te ca fiecare obiectiv de publicitate pe care il este in concordanta cu mesajul pe care il transmite brandul.

Nu face exceptii doar pentru a creste numarul vanzarilor, ci asigura-te ca ceea ce comunici este un proces continuu, menit sa evidentieze valorile si personalitatea companiei.

Alege sa lucrezi cu specialistii social media
Nu stii cum sa iti promovezi produsele sau serviciile publicului tau tinta? Fortin.agency ofera servicii personalizate brandului tau. Indiferent daca doresti sa ii cresti notorietatea, sa generezi mai multe vanzari sau ai ambele obiective in acelasi timp, agentia de publicitate si marketing online Fortin te poate ajuta sa gasesti cele mai bune solutii pentru promovarea pe facebook.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top