Stiri

Cine câștigă Liga Campionilor la handbal masculin? Cele 5 favorite principale ale competiției

Handbalul masculin este un adevărat fenomen, la nivel mondial, iar pasiunea oamenilor pentru acest sport a fost dovedită încă o dată, prin intermediul Campionatului Mondial recent încheiat. La fel ca la fotbal, însă, cea mai populară competiție este, an de an, Champions League. Atât în varianta feminină, cât și în cea masculină, Liga Campionilor atrage un interes deosebit din partea fanilor handbalului.

În 2023, se vor lupta pentru trofeu toate cluburile mari ale Europei, însă există câteva nume care alcătuiesc în mod incontestabil topul favoritelor. De pe lista principalelor forțe face parte și Dinamo, însă perspectivele sunt foarte bune pentru formația lui Xavi Pascual. Iată cum arată situația, în privința principalelor favorite la cucerirea actualei ediții a celei mai importante competiții europene! Dacă ești pasionat de acest sport, poți profita de cotele la pariuri pe handbal de la Sportingbet – acolo poți paria și pe partidele în care sunt implicate cele mai tari echipe ale continentului, adică cele care sunt considerate drept favorite la cucerirea Ligii Campionilor.

Cine va câștiga Liga Campionilor la handbal masculin?

Iată cum arată clasamentul celor cinci favorite la câștigarea celui mai dorit trofeu în lumea handbalului masculin!

  1. FC Barcelona – formația pregătită de Antonio Carlos Ortega este principala favorită la titlu. Câștigătoare a ultimelor două ediții ale Ligii, Barcelona are în palmares nu mai puțin de 11 astfel de trofee, fiind cea mai de succes echipă europeană, din acest punct de vedere. 
  2. Industria Kielce – polonezii au câștigat competiția în 2016 și visează la reeditarea succesului, avându-i în lot pe Alex Dujshebaev sau Nicolas Tournat.
  3. Veszprem HC – fosta echipă a regretatului Marian Cozma face parte din aceeași grupă în care este înscrisă și campioana țării noastre, CS Dinamo București. Veszprem nu a mai câștigat competiția, dar a jucat finala în 2002, 2015, 2016 și 2019.
  • PSG – altă echipă din grupa lui Dinamo, PSG vrea să câștige Liga Campionilor cu ajutorul fraților Karabatic și a uriașului leton Dainis Kristopans.
  • Magdeburg – campioana Germaniei speră să reediteze performanțele din 1978, 1981 și 2002. Nemții sunt doar a cincea favorită, în viziunea experților și a bookmakerilor. La fel ca Veszprem și PSG, și germanii fac parte din grupa A.

În Liga Campionilor, România este reprezentată de CS Dinamo București. În viziunea experților, “dulăii“ sunt cea de-a noua favorită la cucerirea trofeului, mai bine cotate fiind și Kiel, Nantes sau Aalborg. Cu toate acestea, proiectul alb-roșiilor se  desfășoară conform planului. Antrenorul Xavi Pascual și-a prelungit contractul cu bucureștenii și plănuiește să atace marele trofeu începând cu sezonul viitor.

În actuala ediție a competiției, Dinamo își dorește să ajungă cât mai departe, poate chiar în final 4, însă misiunea este una extrem de dificilă. Campioana ultimelor șase ediții ale Ligii Naționale și favorita certă la cucerirea actualei ediții a competiției interne, Dinamo vrea să își completeze lotul în vară, pentru a putea ținti cât mai sus în Liga Campionilor, ediția 2023-2024.

Dacă ești pasionat de handbal, urmărește Liga Campionilor la masculin și profită de cotele excelente la pariuri. Alege-ți favorita la cucerirea celui mai important trofeu continental și bucură-te la intensitate maximă de meciurile spectaculoase din Champions League! 

Sursa foto: Pixabay.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top