concept trei iasi
Diverse

Cine ne ajuta sa slabim frumos

Prietenul adevarat te indeamna la miscare, sa consume rezervele de grasime depuse iarna. In anotimpul rece ne hranim diferit sa facem fata frigului. Toate grasimile acelea din alimente se depun. Spre deosebire de anotimpurile calduroase in care ne miscam mult, iarna este definita prin excelenta de sedentarism. In afara de febra cumparaturilor declansata de sarbatorile mari stam in case, ne uitam la televizor, povestim si rontaim.
Prietenul adevarat al meu este agentia de turism Oxigentour.ro, care ma provoaca sa ies, sa depun efot ca sa slabesc.
M-am inscris deja pentru excursie Musala fiindca muntele este adorabil iarna, iar eu am nevoie de miscare si de o silueta de invidiat.
Bulgaria este o tara a contrastelor. Adevarata legenda ea s-a dezvoltat vazand cu ochii si in prezent ospitalitatea acestui popor a devenit etalon in turism. In ceea ce priveste varful Musala este cel mai inalt din Balcani cu 2925 de metri.

Traseul se face in martie, dar zapada domneste inca in munti. Peisajele sunt feerice. Brazii sunt ninsi, lacurile, ochii albastri ai muntilor, au portiuni acoperite de gheata argintie. In anumite locuri, sub omat de zareste o imagine alb-negru, in altele franturi din tabloul colorat al toamnei inca mai rezista.
Trei zile de poveste, in grup organizat vor contribui decisiv la fortificarea organismului la iesirea din iarna, exact cand nevoia de miscare si de aer curat este mai mare. De la aerul de apartament, oras sau mall, cu ajutorul agentiei prezentate mai sus ne racordam direct la aer de munte.
Ghizii bine pregatiti dau instructiuni folositoare in cadrul sedintei tehnice, fiindca am mai fost pe munte cu ei. Apreciez grija pe care o manifesta fata de noi si faptul ca ne repeta mereu cum sa ne imbracam si ce este interzis sa facem pe munte in perioada ascensiunii.
Cazarea se va face la hotelul Horoscop si 3 ore sunt rezervate vizitarii capitalei Bulgariei. De la Sofia se pot cumpara suveniruri si cadouri pentru prieteni: vestitele truse cu sapun de fata si apa de trandafiri, lingurite delicate de argint.
Dupa trecerea in revista a capitalei urmeaza calatoria la Samokov, unde va fi si cazarea si trebuie pregatit echipamentul pentru munte.
Echipamentul este obligatoriu in orice anotimp, altfel poti ajunge la spital si in timpul verii, cand vin din senin ploile inghetate, daca nu ai haine potrivite.
In ziua urmatoare, telecabina ne va scuti de primii 1 000 de metri. Calatoria cu telecabina este fascinanta fiindca trece peste stanci uriase si prapastii ce par fara fund.
Traseul este gandit in asa fel, incat turistii care nu pot face traseul complet se pot opri la una dintre cabanele aflate in drum si vor fi preluati de grup la intoarcere. Dupa ascensiune la statiunea Borovets vor fi savurate preparatele bulgaresti.
La hotel se va organiza o seara de neuitat cu cantece si povesti.
In ultima zi ne vom intoarce in Evul Mediu. Orasul Veliko Tarnovo este fascinant, iar Cetatea Tsarevets are multe de oferit.
Mancarea bulgareasca, cosmeticele din trandafiri, peisajele de vis vor face din acesta excursie o amintite vie pusa intr-o rama de aur datorata organizatorilor.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top