Diverse

Complexul Egros se dezvoltă și face primii pași pentru a deveni un centru comercial verde

În vara acestui an, complexul comercial Egros Shopping Iași inaugurează prima fermă solară din orașul Iași care va genera cel puțin 500kW/h, conform Ziarul de Iasi.

Cele 2200 panouri solare care se întind pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp vor asigura cea mai mare parte din necesarul de energie electrică al centrului comercial. Noua centrală fotovoltaică din Iași, este construită ținând cont de ultimele tehnologii în domeniu care să asigure un randament maxim. Se vor folosi cele mai moderne instalații și panouri, un singur panou putând produce până la 270W/h.

Odată cu dezvoltarea complexului Egros Shopping Iași, prin construirea unu turn pentru birouri, nevoile de consum pentru energie electrică au crescut și astfel s-a dezvoltat ideea de a folosi suprafața întinsă a acoperișului cu scopul de a instala panouri solare pentru producerea de curent electric. În felul acesta reușim să îmbinăm nevoile societății noastre comerciale cu nevoia de a proteja mediul înconjurător

Prin această investiție, începută în 2018, compania Egros face primul pas către transformarea într-o companie Verde care pune accent pe mediu și pe moduri în care acesta poate fi protejat.  În următorii ani se vor implementa și alte proiecte care se vor înscrie în planul de dezvoltarea durabilă al companiei, plan care are o importantă latură legată de protejarea mediului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top