Stiri

Construcția Terminalului 4 a ajuns la stadiul de execuție de 50%

Am ajuns la jumătatea drumului cu cel mai mare și modern proiect de infrastructură din istoria IASI Airport, cu o valoare totală de 80 de milioane euro.

Viitorul Terminal T4 se află, la acest moment, la stadiul de execuție de 50%, iar lucrările continuă în ritm susținut, având termen de finalizare luna decembrie a acestui an.

Peste 300 de profesionisti lucrează cu utilaje și echipamente de ultimă generație. Se montează fațadele și instalațiile, iar în paralel se construiesc pereții de compartimentare interioară.

Noul terminal va avea 7 porți de îmbarcare, 3 fiind prevăzute cu aviobridge-uri, 20 de birouri check-in, 8 chioșcuri self check-in, 14 self-service baggage drops, 5 filtre control securitate + 1 VIP, 3 porți la Sosiri, un VIP lounge, precum și un Business Lounge, etc. De asemenea, T4 va dispune de cel mai performant sistem de procesare a bagajelor, iar pe mai bine de 2000 de metri pătrați vor fi amenajate spații comerciale.

Terminalul T4, având o suprafață desfășurată de peste 31.000 mp, va deveni al doilea cel mai mare terminal din România și va avea o capacitare de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

Pe șantierul viitorului terminal T4 vor ajunge aviobridge-urile care vor asigura îmbarcarea pasagerilor. Acestea sunt verificate în prezent la fabrica TK Elevator din Spania și vor fi trimise la Iași în luna septembrie 2023.

Constructorul montează deja structurile metalice pentru aviobridge-uri, fundația fiind finalizată. Trei dintre cele 7 porți de îmbarcare ale viitorului terminal vor fi prevăzute cu aceste burdufuri, care vor facilita accesul pasagerilor din terminal în aeronave.

T4 va fi de zece ori mai mare decât T3, având trei niveluri (subsol, parter, etaj). Va fi dotat cu echipamente de ultimă generație și va oferi servicii și facilități la standarde europene.

Noul aeroport al Iașului va putea deveni operațional începând cu anul 2024.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top