Buna Ziua Iasi

Creme hidratante pentru corp: ghid de cumparare

Cremele hidratante pentru corp sunt bune pentru rehidratarea pielii. Desi sloganurile publicitare le prezinta ca produse pentru ingrijire corp miraculoase, este bine sa fii atent la ingredientele prezente in produse. Iata un ghid care sa te ajute sa alegi cel mai potrivit produs.

Cremele hidratante pentru corp sunt produse potrivite pentru rehidratare deoarece impiedica evaporarea apei din piele. Acestea actioneaza numai la nivelul straturilor superficiale ale epidermei si pot fi utilizate pe intregul corp, dar nu sunt specifice pentru fata. Pentru aceasta parte trebuie alese produse pentru ingrijire ten speciale. La beautyc.ro poti gasi asemenea produse, prentru fata si corp, dar si produse pentru ingirjire par.

Desigur, gama larga de produse pe care o gasim pe piata nu simplifica alegerea. In plus fata de preferintele personale, exista totusi cateva aspecte de luat in considerare la cumpararea unei creme.

Pielea reprezinta granita dintre corpul nostru si lumea exterioara, actionand atat ca o bariera de aparare impotriva microorganismelor, substantelor toxice, cat si ca un obstacol in calea pierderii de apa. Vorbim de piele deshidratata atunci cand continutul de umiditate al pielii scade sub un anumit prag, care variaza de la o persoana la alta. Deshidratarea poate fi agravata de factori climatici (frig, vant, umiditate scazuta etc.). Mai frecvent, totusi, vorbim despre pielea uscata atunci cand suprafata pielii este ridata, crapata, uscata sau cand isi pierde moliciunea.

Conceptul de hidratare, totusi, nu trebuie confundat cu ceva pur estetic. De fapt, daca pe de-o parte o piele bine hidratata confera un aspect „sanatos” si placut la atingere, pe de alta parte trebuie sa-si poata indeplini propriile functii (de exemplu, efectul de bariera). Pentru a mentine pielea corpului neteda si moale, nu este suficienta doar apa. Intr-adevar, daca te speli prea mult, pierzi substantele hidratante prezente in stratul sau superficial. Prin urmare, dupa un dus sau o baie, este un obicei bun sa-l „imbogatesti” cu o crema hidratanta. Soarele, frigul, vantul, dar si aerul conditionat sunt “stresurile”, adesea zilnice, care determina pierderea apei si elasticitatii pielii.

Cum functioneaza?

Exista multe produse pe piata al caror scop este sa hidrateze pielea, odata aplicate: creme, lapte, unturi si uleiuri vegetale. Activitatea acestor produse care urmeaza sa fie aplicate si raspandite direct pe piele se desfasoara atat prin crearea unui „film” superficial care reduce pierderea de apa din epiderma, cat si actiunea substantelor hidratante si umectanti, de exemplu glicerina, care sunt capabili sa se lege de apa, retinand-o. Mai mult, substantele emoliente continute se combina cu stratul natural hidro-lipidic prezent pe pielea noastra pentru a indeplini functiile mentionate mai sus. Iti reamintim ca produsele in cauza, la fel ca toate celelalte produse cosmetice, actioneaza doar la un nivel superficial, deoarece sunt capabile sa actioneze si sa restabileasca un nivel bun de hidratare numai in stratul superior al epidermei.

Pe care sa o alegi?

Cremele hidratante pentru corp pe care le gasim pe piata sunt aproape toate eficiente in restabilirea hidratarii corecte a pielii. Dincolo de gustul personal care ne va conditiona sa favorizam o anumita crema pentru parfumul sau sau pentru senzatia pe care ne-o da pe piele, orice produs pe care il alegi va garanta un anumit rezultat.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top