Stiri

Cultura Feng Shui în dormitor – cele mai importante principii care te vor ajută să ai un dormitor echilibrat

Conceptul Feng Shui este tradițional chinezesc și se bazează pe energia chi și pe echilibrul dintre om și mediul care îl înconjoară. În ultimii ani a căpătat foarte multă amploare, devenind, pentru mulți dintre oameni un adevărat stil de viață. Feng Shui se situează în resent la marginea dintre estetică și funcționalitate, fiind adoptat în designul de interior drept o schemă de amenajare și armonizare a locuintelor moderne.

Dormitorul este spațiul din locuința ta dedicate exclusive odihnei, relaxării și timpului personal. Acesta este un sanctuar privat, locul în care îți începi fiecare dimineață și cel la care revii de fiecare dată la finalul zilei. Din acest motiv, principiile Feng Shui sunt de multe ori preluate de designer în amenajările dormitoarelor, fiind personalizate în funcție de preferințele tale personale.

În amenajarea dormitorului bazată pe principiile Feng Shui, aspectul esențial constă în păstrarea echilibrului dintre designul camerei și functionalitatea pe care acesta o are în locuința. Spre exemplu, livingul reprezintă centrul mișcării, al circulației și al socializării, iar dormitorul este spațiul dedicat recreării, odihnei și reincarcarii energetice. Iată care sunt principalele principii de care trebuie să ții cont:

Poziționarea patului

Patul este elementul central de amenajare, conform principiilor Feng Shui. Acesta este un loc al intimității și al echilibrului energetic cu care intri în contact cel mai des, dar și spațiul în care te odihnești. În timpul somnului ești mult mai receptiv la vibrațiile energetice care te înconjoară, ca urmare a stării de veghe. Așadar, patul este responsabil pentru echilibrarea energiei chi, care te definește, cat și pentru armonizarea vibrațiilor dintre ține și mediul în care trăiești.

Pe lângă pat, în practicile Feng Shui contează și accesoriile de pe el, așadar îți recomandăm să alegi lenjerie de pat gri din bumbac 100% sau alte modele care ti se potrivesc de la C&C home.

Principiul perechilor

Un alt principiul foarte important și des utilizat în artă Feng Shui este cel al perechilor. Paritatea constituie pentru adepți întruchiparea absolută a echilibrului și reiterarea balantei dintre ying și yang. Pentru a facilita accesul și circulația energiei chi, dar și pentru a favoriza un flux energetic echilibrat, mobilează în mod sistemic spațiul dormitorului.

Patul ar trebui să fie centrat între două commode sau noptiere identice, pentru a permite echilibrarea optimă a energiilor atunci când te afli în starea de veghe. Conform principiilor Feng Shui acestea ar trebui să fie realizate din material natural și să aibă o formă circulară.

În final îți mai spunem că astăzi Feng Shui nu mai reprezintă doar o credință prezența ci un adevart mod de viață. Pătrunzând atât de intens în sfera designului interior, al artelor vizuale, principiile care stau la baza Feng Shui sunt un ghid spiritual al unui stil de viață echilibrat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top