Diverse

Cum alegem prosoapele din bumbac potrivite

Cand vine vorba de accesoriile de baie, trebuie sa recunoastem faptul ca cele mai subestimate sau trecute cu vederea, sunt prosoapele. Prosoapele – aceste accesorii simple de baie pe care, desi le folosim zilnic, nu le acordam meritul cuvenit, au cunoscut o reala evolutie din punct de vedere al fabricatiei. Astazi, cele mai apreciate sunt cele din gama de prosoape bumbac, deoarece bumbacul este cea mai cunoscuta planta textila, renumita pentru proprietatile benefice pe care le are asupra pielii. Bumbacul este foarte bland cu pielea, lucru care este extreme de important in cazul prosoapelor, deoarece ele au contact direct cu suprafata corpului dupa baie si / sau dus, atunci cand pielea este mai sensibila din cauza porilor, care se deschid de la aburii calzi (in astfel de momente, pielea este mai expusa iritatiilor).

Cum alegem, simplu si rapid, prosoapele din bumbac potrivite?

Aceasta este intrebarea pe care foarte multa lume si-a adresat-o: cum anume alegem prosoapele din bumbac potrivite, mai ales ca exista atat de multe optiuni de alegere. Aceasta activitate nu trebuie sa fie deloc una grea, deoarece regula este una foarte simpla: indiferent de producatorul pe care il alegem sau de magazinul din care le cumparam, trebuie sa alegem prosoapele pe a caror eticheta scrie 100% bumbac si nimic altceva.

Exista o varietate foarte mare de prosoape din bumbac pe piata, iar optiunile de alegere sunt extrem de numeroase si ele (dar asta este un lucru bun, deoarece varietatea ne da posibilitatea sa facem schimbari ori de cate ori dorim): putem alege prosoape albe sau in oricare alta culoare ne place, modele simple sau cu imprimeuri delicate, in functie de preferintele personale.

Exista mai multe tipuri de prosoape de baie pe piata? Cate?

Raspunsul este da, iar in acest caz trebuie sa tinem cont si de acest aspect. Exista prosoape de dimensiuni foarte mari, care sunt destinate pentru corp. Avand suprafata mai mare de acoperire si puterea de absorbtie va fi pe masura (astfel, te vei usca de apa in timp record). De asemenea, exista prosoapele de dimensiuni medii, potrivite pentru maini. Acestea sunt mai des folosite. Nu in ultimul rand, exista prosoapele de dimensiuni mici, care sunt ideale pentru fata. Atentie, nu este recomandat sa va stergeti pe fata cu acelasi prosop cu care va stergeti pe maini – cel din urma poate capta microbi mult mai repede, care se pot transmite usor pe fata daca prosopul nu este spalat in prealabil.

De asemenea, ideal ar fi ca fiecare membru al familiei sa detina personal cel putin un prosop din fiecare categorie, deoarece nu este deloc recomandat sa fie folosite de mai multe persoane in parte (acest lucru tine de normele de igiena, care nu trebuie sa fie luate in deradere). Dermatologii si specialistii in igiena, absolut toti recomanda aceasta practica.

Atentie la obiectele contrafacute: exista deja foarte multe imitatii pe piata. Din acest motiv, ideal ar fi sa optati pentru producatori de renume, despre care ati auzit sau despre care ati gasit doar informatii si testimoniale pozitive. Puteti cauta review-uri pe site-urile producatorilor, deoarece acelea sunt, de regula, cele mai relevante dintre toate. Alegerea prosoapelor din bumbac nu mai trebuie sa reprezinte o provocare pentru nici o persoana: trebuie sa fie o alegere usor de facut, deoarece criteriile de selectie sunt si ele destul de simple si usor de inteles. Nu uitati, alegeti intotdeauna prosoapele care sunt realizate din bumbac 100%, deoarece acestea ofera cea mai mare serie de avantaje, si anume: sunt blande cu pielea, nu provoaca iritatii, nu provoaca mancarimi, sunt super absorbante (si usor de curatat si intretinut) si sunt extrem de potrivite pentru fiecare persoana in parte, indiferent de varsta.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top