Diverse

Cum influenţează lenjeriile de pat calitatea somnului?

Auzim tot mai multe recomandări în ultima perioadă cu privire la alegerea unei lenjerii de pat din bumbac și despre ce aspecte trebuie să luăm în calcul atunci când o achiziționăm. Pe de altă parte, unele persoane nu tind să creadă că o simplă lenjerie ne poate influența atât de mult modul în care ne trezim dimineața sau nivelul de odihnă de care avem parte.

 

Care este însă legătura dintre lenjeria de pat și calitatea somnului?

Este adevărat faptul că o simplă bucată de material ne poate influența calitatea somnului. Atât timp cât în timpul nopții nu avem parte de confort, nici somnul nu este unul odihnitor. Fiecare dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu probleme de somn, iar a doua zi am fost nevoiți să facem față oboselii. Este de la sine înțeles, așadar, faptul că o zi bună se datorează în primă fază unui somn odihnitor.

Oboseala acumulată ne scade capacitatea de concentrare, iar organismul nu mai reușește să facă față provocărilor zilnice. Mai mult, în timp, se pot instala boli cronice, stări de irascibilitate și nervi. Toate acestea sunt urmările lipsei somnului sau a unui somn de calitate proastă.

Cauzele pentru care nu reușim să ne odihnim suficient sunt numeroase, iar principalele sunt datorate saltelei sau lenjeriei de proastă calitate. Chiar dacă uneori numărul de ore dormite poate fi mic, trebuie să ne asigurăm că somnul este bun și odihnitor. O lenjerie neadecvată, uzată sau realizată din materiale sintetice poate afecta calitatea somnului mai mult decât ne putem imagina. Tocmai de aceea, lenjeria trebuie privită ca o investiție și mai puțin ca un obiect de decor.

Conform specialiștilor, lenjeriile de pat noi au capacitatea de a îmbunătăți considerabil calitatea somnului. Acestea pot face ca timpul de adormire să devină mai scurt, iar durata de somn se prelungește cu până la 30 de minute.

 

Cum contribuie o lenjerie la calitatea somnului?

  • Datorită țesăturilor calitative lasă corpul să respire și absoarbe transpirația din timpul nopții;
  • Poate fi folosită în orice sezon, asigurând confort atât iarna când avem nevoie de căldură, cât și vara când avem nevoie de o bună circulaţie a aerului;
  • Alegându-le pe cele hipoalergenice pot avea parte de un somn odihnitor și bebelușii sau persoanele cu piele sensibilă sau alergii;
  • Oferă organismului mai multă odihnă pentru a face față unei noi zile pline de provocări;
  • Starea de oboseală din timpul zilei este diminuată;
  • Capacitatea de muncă și cea de concentrare crește;
  • Atât starea de spirit este îmbunătățită, cât și cea fizică și mentală.

 

Indiferent de preferințele în materie de lenjerie, una calitativă este foarte confortabilă pentru oricine și oferă de asemenea un somn mult mai sănătos. Materialul din care este confecționată are o mare influență în calitatea somnului, însă nici imprimeul nu este de neglijat.

Alegem de multe ori lenjerii care se potrivesc cu designul camerei și care oferă un aspect cât mai elegant, mai frumos. Tocmai de aceea, trebuie să alegem o lenjerie cu un finisaj plăcut la atingere, care totodată atrage din punct de vedere vizual.

Pentru cei care preferă calitatea superioară și stilul clasic, perfectă este lenjeria din bumbac. Aceasta se curăță foarte bine, este rezistentă în timp, iar datorită țesăturii din bumbac, calitatea somnului este îmbunătățită.

De asemenea, pentru aceia dintre noi care preferă lenjeriile mai fine, se pot alege cele finet sau cele satinate, cât și cele din bumbac finet sau bumbac satinat. Având o țesătură fină, ne pot ajuta să ne relaxăm mai ușor, simțind atingeri fine și catifelate întreaga noapte.

Gradul de confort este diferit pentru fiecare dintre noi, iar tocmai de aceea, indiferent de lenjeria pe care alegem să o achiziționăm, trebuie să ne asigurăm că este confortabilă.

În cazul în care avem dubii cu privire la lenjeria aleasă, avem numeroase opțiuni pe zapos.ro. Putem alege din imprimeuri de la cele mai simple până la cele mai spectaculoase, din materiale calitative, care să ne asigure odihnă și un somn de calitate maximă.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top