Stiri

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv?

Aparatul auditiv este acel dispozitiv electronic care este folosit pentru imbunatatirea auzului pentru persoanele care au afectiuni cronice ale urechii. Daca pe vremuri batranii aveau nevoie de ele, acum sunt numti tineri care le folosesc. Aceste aparate auditive utilizeaza microfoane pentru a obtine sunetele ce ulterior sunt amplificate si trimise inapoi in ureche.

Prin aparatele auditive moderne, milioane de oameni din intreaga lume, care au probleme cu auzul, pot comunica fara probleme.

De cele mai multe ori hipoacuzia se intalneste la persoanele in varsta, dar din nefericire, un ultima vreme, aceasta afecteaza inclusiv oamenii mai tineri. Inainte de a cumpara un aparat auditiv este recomandat sa mergeti la un consult de specialitate la medic. Sunt multe persoane care dupa ce merg la un astfel de control se ajunge la concluzia ca afectiunea se datoreaza unor dopuri de ceara formate in ureche iar indepartarea acestora pot reda auzul fara sa fie nevoie de un aparat auditiv.

Dupa ce ati fost la un medic specialist, abia atunci puteti sa va documentati despre ce aparat auditiv vi se potriveste cel mai bine, luand in calcul nevoile si bugetul disponibil.

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv in functie de tipul acestuia?

In primul rand exista mai multe tipuri de aparate auditive: invizibil, intraauricular si retrocuricular.

Aparatul auditiv invizibil, denumit IIC, are pate de o tehnologie avansata, ce poate fi personalizata, astfel incat aparatul auditiv poate fi montat chiar in canalul auditiv. Acest dispozitiv auditiv pare ca este invizibil, deoarece nimeni nu il poate vedea, el aflandu-se in canalul auditiv. Acest tip de dispozitiv este recomandat pentru persoanele ce au deficiente de auz si care doresc un aparat discret.

Aparatul auditiv intraauricular, denumit ITE, este personalizat, din punct de vedere al formei cat si a functionarii. Acesta se monteaza in canalul auditiv extern si este mult mai usor de folosit. Dispozitivele pot fi utilizate pentru absolut toate categoriile de hipoacuzii.

Aparatul auditiv retroauricular denumit BTE/RIE, se conecteaza cu ajutorul unui tub transparent, fiind pozitionat in partea din spatele urechii.

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv in functie de tehnologia folosita?

Aparatele auditive sunt impartite, in functie de tehnologia utilizata, in analogice si digitale.

Aparatele auditive analogice amplifica semnalul captat de un microfon si il transforma intr-un impuls electric. Mai departe acesta este transmis in timp real, in ureche, putand si modificat in functie de nevoile fiecarui pacient, in limitele posibilitatilor tehnice. Din acest motiv este foarte importanta consultatia facuta la un medic specialist.

Aparatele auditive digitale sunt mult mai performante decat cele de tip analogic, acestea putand fi programate. Ele pot fi ajustate individual pentru a se adapta cu usurinta la nevoile utilizatorului.

Mai nou, au aparut si tot felul de moduri prin care puteti personaliza aspectul aparatelor auditive in asa fel incat acesta sa arate mai multca un accesoriu decat ca un aparat auditiv. Dupa un consult la medicul specialist si in functie de problema si buget, puteti cauta aparatul auditiv potrivit!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top