Stiri

Cum arată întoarcerea la birou în viitorul post pandemie

Chiar dacă pandemia este în continuare parte din realitatea actuală, se poate discuta deja despre nevoile din viitorul post pandemie, în special la nivelul pieței muncii. O mare parte dintre angajați încep sau au început deja procesul de mutare a activității înapoi la birou, sau chiar în sistem hibrid, care presupune un echilibru între munca de acasă și cea de la birou. Munca în regim remote a ajutat la instalarea unei noi flexibilități și un nou confort, pe care angajații îl vor căuta mai departe și în cadrul spațiului de birouri. Iată cum arată o întoarcere la birou fără stres:

Cine trebuie să se întoarcă la birou

Unul dintre aspectele de care se ține cont în perioada tranziției la munca de la birou sau cea în sistem hibrid este organizarea în funcție de necesitatea prezenței la birou. Asta înseamnă că doar angajații care trebuie să fie acolo și nu își pot face treaba în regim remote vor fi nevoiți să se prezinte fizic la muncă în cea mai mare parte a timpului. Însă, chiar și la acest capitol, sistemul hibrid încurajează înțelegerea nevoilor și flexibilitatea. Angajații pot să aleagă momentele în care se prezintă la birou și cele în care preferă să muncească de acasă, iar acest lucru le oferă mai multă libertate. 

 

Acest sentiment este important în viitorul post pandemie, în care întreaga lume caută noi modalități de a se adapta la situațiile generate de criza sanitară mondială. Indiferent de locul în care muncesc angajații în cea mai mare parte a timpului, angajatorii trebuie să le pună la dispoziție toate uneltele necesare pentru a fi productivi. De la piese de mobilier pentru biroul de acasă, la imprimante și aparate. De asemenea, accesoriile, precum cartuse de imprimanta HP de la Office Direct si cartuse Canon de la Office Direct sunt necesare pentru activitățile de birotică pe care angajații le pot face de acasă.

Cum se gestionează procesul de revenire la birou

O mare parte dintre abilitățile de lider sunt puse la încercare în această perioadă și continuă să îi oblige pe cei în poziții înalte să își dezvolte calitățile. Empatia, comunicarea, transparența și deschiderea spre feedback sunt câteva dintre elementele esențiale pentru o tranziție cât mai lină la munca la birou. Angajații vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare, mai ales dacă spațiul de lucru suferă modificările necesare pentru contextul actual. Poate zonele de lucru arată diferit sau întreaga locație s-a schimbat radical și există noi măsuri de luat în considerare în fiecare zi. 

 

Liderii trebuie să practice empatia și să aibă răbdare în acest proces. Revenirea la birou reprezintă un proces de aclimatizare care aduce provocări pentru echipele de management și pentru liderii care trebuie să prezinte noi strategii pentru abordarea acestei situații. Comunicarea trebuie să fie fluidă și să vină din ambele părți ale colectivului.

Care sunt măsurile viitorului

Digitalizarea este cuvântul de pe buzele tuturor când vine vorba de viitorul în muncă. Începutul pandemiei a accelerat implementarea acestor măsuri și a forțat companiile să facă mai rapid pașii spre digitalizare. Generațiile tinere de angajați vor căuta medii care se concentrează pe o strategie de digitalizare la locul de muncă, deoarece aceasta susține productivitatea și colaborarea. 

 

Chiar și atunci când munca este întreprinsă de la birou este nevoie de cât mai multe tool-uri care ajută la gestionarea documentelor în mediul online și accesibilitatea cu ajutorul platformelor și al tehnologiei cloud. De asemenea, digitalizarea va ajuta în procesele de angajare și recrutare la distanță. Acestea vor ajuta companiile să colaboreze cu cei mai talentați oameni și să se bucure de toate beneficiile unei relații de la distanță cu angajații prețioși.

 

Munca devine flexbilă, angajații au nevoie de siguranță și de beneficii vizibile în viitorul post pandemie, iar toate acestea pot fi atinse cu ajutorul unei dorințe de dezvoltare continuă.

 

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top