Stiri

Aspectele pe care să le iei în considerare înainte să îți deschizi o afacere

Dacă ai de gând să renunți la jobul actual ca să devii antreprenor și să îți deschizi propria afacere, trebuie să ții cont de unele aspecte foarte importante, care îți vor asigura buna dezvoltare a businessului. Deci, ai nevoie de un plan de afaceri riguros și de un buget suficient de mare, ca să nu pui succesul afacerii în pericol. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii cu privire la firma ta. 

Planul de afaceri

Planul de afaceri este, poate, cel mai important aspect de care să ții cont atunci când vrei să îți deschizi un business. Drept urmare, ca să te asiguri că afacerea ta va avea succes și nu vei avea parte de surprize neplăcute, ai nevoie de un plan riguros, în care să incluzi fiecare detaliu. În primul rând, trebuie să îți stabilești domeniul de activitate al firmei tale și să te gândești ce fel de produse și servicii vei oferi. Apoi, se impune un studiu de piață, cu precădere cel legat de competitorii tăi. De asemenea, sunt necesare anumite strategii, precum cea financiară, dar și cea de marketing, pentru că trebuie să îți promovezi businessul, ca să capeți notorietate, iar clienții să îți testeze serviciile. După aceea, trebuie să îți stabilești bugetul, să ții cont de investiții, de numărul de angajați sau de alegerea unui sediu. 

Bugetul inițial și investițiile viitoare

Punerea pe picioare a unei afaceri implică un efort financiar considerabil, mai ales în faza incipientă, de aceea trebuie să te asiguri că ai un buget suficient de mare, încă de la început. Ia în considerare aspectele care îți vor afecta bugetul, precum salariile angajaților, facturile, chiria, cheltuielile neprevăzute, taxele sau impozitele. Așadar, dacă nu ai suficienți bani pentru investiția inițială, dar îți dorești să pornești afacerea, poți apela la un credit bancar, ca să obții suma de care ai nevoie. Totuși, ca să îți mărești șansele de a primi creditul respectiv, în timpul cel mai scurt, poți garanta faptul că vei restitui împrumutul cu ajutorul unui depozit colateral. De asemenea, înainte de a lua această decizie, informează-te cu atenție cu privire la dobanzile bancare, ca să vezi care este cea mai avantajoasă pentru tine și nevoile tale. Astfel, odată ce ai obținut banii, vei putea să îți pui planul de afaceri în aplicare. 

Sediul afacerii

Orice business are nevoie de un sediu, acesta fiind locul unde angajații tăi își vor desfășura activitatea profesională, unde vei avea întâlniri de afaceri sau unde clienții vor veni ca să testeze și să cumpere produsele și serviciile pe care le oferi. În funcție de numărul de salariați, de domeniul de activitate al afacerii tale sau de spațiul de care ai nevoie, trebuie să îți alegi sediul potrivit. Pentru că poate vei avea nevoie doar de un apartament încăpător sau chiar de o întreagă clădire. Ideal ar fi să închiriezi spațiul respectiv, decât să îl cumperi, ca să nu îți afecteze bugetul. Plus că trebuie să ții cont și de alți factori, precum poziționarea sediului, cât va trebui să plătești pentru chirie sau cât timp le va lua angajaților ca să se deplaseze către locul de muncă. 

 

De asemenea, trebuie să iei în calcul și alte detalii, la fel de importante. De exemplu, faptul că o să ai nevoie de angajați competenți, dar și motivați, ca să ai parte de o productivitate sporită, iar activitatea profesională să fie eficientă. Așadar, ca să te asiguri că vor dobândi noi cunoștințe în domeniul de lucru, poți să trimiți subalternii la cursuri de specializare și la traininguri specifice. Iar când vine vorba de o echipă ambițioasă, îți poți motiva salariații cu bonusuri de performanță și măriri salariale, împreună cu alte beneficii, precum zile suplimentare de concediu, vouchere de vacanță, decontarea transportului sau diverse abonamente. 

 

Sursă foto: shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top