Stiri

Cum întreținem și curățăm corespunzător o geantă de piele naturală?

Dacă ești fanul produselor de calitate și în ceea ce privește îmbrăcămintea și accesoriile pe care le porți, înseamnă că ai în garderoba ta cel puțin o geantă de piele naturală sau o geacă de piele deosebită, care nu își pierde din frumusețe odată cu trecerea timpului. Dacă nu ai, ți-ai dori, dar îți e frică de necesitatea unei întrețineri speciale, află că nu e atât de dificil. Acest articol îți propune să te ajute cu sfaturi pentru îngrijirea articolelor de piele naturală. Vei vedea ca nu e atât de dificil cum credeai.

Achiziționarea unei genti dama piele naturala este una dintre cele mai bune investiții. Dacă ești la prima achiziție, îți recomandăm să mergi pe o variantă clasică și o culoare neutră, pentru a o putea folosi atât la serviciu, cât și la alte evenimente, cum a fi: la cumpărături, la ieșitul în oraș cu fetele, sau la ședința cu părinții de la școală. Pe alluxuri vei găsi o mulțime de modele și culori. Cu siguranță te vei îndrăgosti de ele!

Cum se curăță o geantă de piele pe care o folosești în fiecare zi?

  1. Este foarte important să urmezi instrucțiunile de folosire și de curățare de pe eticheta genții. În ceea ce privește geanta ta de piele, îngrijirea ei este puțin mai amplă decât a unei genți normale din material sintetic sau din pânză. Gențile de piele trebuiesc din când în când curățate cu soluții speciale pentru piele, pe care le puteți găsi în supermarketuri sau magazine de profil sau pantofi. Aceastră soluție este foarte importantă pentru că va curăța geanta, dar în același timp, o va și proteja împotriva agenților dăunători cum sunt: ploaia, umezeala, soarele, vântul, praful etc.
  2. Înainte de aplicarea soluției, testați o cantitate mică de produs pe o porțiune ascunsă a genții pentru a nu avea surprize neplăcute mai târziu.
  3. Dacă aveți pete greu de scos, cel mai bine ar fi să o duceți la o curățătorie profesională. Curațarea chimică va usca pielea, care astfel se crapă și își va pierde din aspectul luxos. Dacă o veți duce la o curățătorie specializată în piele, aceștia vor folosi produse speciale care vor proteja aspectul și calitatea materialului.
  4. Dacă geanta din piele naturală s-a udat, lăsați-o să se usuce la temperatura camerei. Dacă este vorba de piele întoarsă, o puteți tampona ușor cu un prosop fin pentru a-și recăpăta aspectul poros.
  5. Indiferent de material, curațarea genții pe interior este esențială pentru că aici îți ții lucrurile, și tot aici se adună cei mai mulți microbi și bacterii. Aceasta trebuie golită, întoarsă pe dos (dacă nu este tipul rigid), scuturată bine și periată cu o perie de haine.
  6. Gențile de piele naturală trebuie să respire, de aceea, în perioadele în care nu le folosiți, nu le țineți în învelitori sintetice, ci din bumbac sau pânză, iar inelele sau detaliile metalice trebuie înfășurate separat.

Îngrijite corespunzător, aceste genți, vor rezista foarte mult în timp, își vor meține aspectul frumos și sănătos de-a lungul anilor, iar investiția în îngrijirea lor este una minimă. Trebuie doar puțină atenție și prețuire pentru lucrurile de calitate.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top