Stiri

Cum îţi îngrijeşti tenul pe perioada iernii

Suntem în plin sezon rece, iar tenul nostru are multe de înfruntat. Din acest motiv, cele mai multe dintre doamne sau domnișoare se confruntă cu afecțiuni cutanate sau cu deshidratare și iritații ale pielii. Prin urmare, specialiștii în domeniu ne recomandă o mai mare atenție la îngrijirea tenului pe perioada iernii. Și cum ai putea să faci cel mai bine acest lucru decât folosind cele mai bune produse pentru îngrijirea tenului?

Nu face economii inutile

Fie că este vorba despre produse îngrijire corp în general sau cele special pentru ten, trebuie să le alegi pe cele de calitate, pentru că în caz contrar riști să creezi mai multe probleme, decât să le remediezi sau tratezi pe cele deja existente. Dacă este posibil, folosește-le pe cele naturale, sau care nu sunt atât de pline de ingrediente chimice, care nu fac decât să agreseze și mai mult pielea sensibilă.

Masaj

Câteva ședințe de masaj, mai ales iarna, fac adevărate minuni pentru aspectul pielii noastre. De aceea, încearcă să-ți găsești timp să mergi la un salon specializat în așa ceva, sau apelează la serviciile unui masseur profesionist la tine acasă. În cazul din urmă, îi poți spune acestuia că vrei anumite produse pentru masaj, recunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra pielii.

Un mare NU pentru alcool

Alcoolul și pielea nu reprezintă o combinație reușită. De aceea, ca să ai grijă de tenul tău pe perioada iernii și nu numai, folosește acele produse pentru curățare și demachiere care nu conțin alcool printre ingrediente. În  caz contrar, vei avea parte de iritații, ba chiar și ceva reacții alergice care nu se vor rezolva prea ușor.

Folosește o cremă hidratantă

Cele mai multe dintre femei folosesc deja o cremă hidratantă pentru ten. Dacă nu ai încercat până acum, recomandarea noastră este să apelezi la una care conține uleiuri esențiale de avocado și jojoba, și să nu uităm de vitaminele A, C și E, care contribuie la sănătatea pielii. La fel și crema de noapte, trebuie să fie una puternic hidratantă. Dacă în schimb ai tenul sensibil, folosește acele produse emoliente, care nu lasă pielea să se usuce.

Nu uita de protecția solară

Chiar dacă cele mai multe dintre urmașele Evei asociază cremele sau loțiunile de protecție solară cu perioadele caniculare din vară, acestea nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire al pielii tale nici pe perioada iernii. Dacă procedezi astfel, toate acele semne ale îmbătrânirii premature ale pielii vor fi ținute departe de tenul tău. Nu alege produse pline de parfum și de parabeni.

Mască pentru față

Pe perioada iernii, tenul este mai predispus la uscare și deshidratare, așa că ar fi bine să încerci și unele măști sau tratamente faciale. Indiferent către care te îndrepți, ai grijă să fie pline de vitamina E – vitamina tinereții, uleiuri de semințe de in, ulei de argan, acid hialuronic, acizi grași nesaturați și colagen.

De asemenea, ai grijă să nu-ți lipsească fructele și legumele din alimentație, hidratează-te corect și mai ales, nu neglija odihna!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top