Stiri

Flori Feng Shui. Cum aduci  energia pozitivă în casa ta

În arta Feng Shui, plantele și florile au un rol deosebit și important, iar motivul este unul foarte simplu: plantele, spre deosebire de alte obiecte pe care la ai în casă, au viață, sunt vii, iar existența lor aduce energie pozitiță în locurile în care sunt amplasate. Flori în ghiveci, flori în vază sau buchete de flori sunt doar trei dintr opțiunile pe care orice om  le are la îndemână pentru a-și înfrumuseța și îmbogăți casa.

Dacă vrei să-ți creezi un spațiu primitor, care să te facă fericită și să-ți ofere o stare de bine, practica Feng Shui este o modalitate prin care poți obține toate aceste lucruri. Pentru a o pune în practică trebuie să respecți câteva reguli pe care ți le vom prezenta în acest articol.

Importanța florilor în practica Feng Shui

Să crești și să îngrijești o floare în casa ta este un gest benefic atât pentru natură cât și pentru starea ta mentală și sufletească. În Feng Shui, acest lucru aduce noroc și eliberează numai energii benefice. În funcție de energiile care se regăsesc într-o casă, aceasta poate elibera un aer vibrant și o energie pozitivă ce se traduce printr-o stare de relaxare, fericire și sănătate. Florile sunt printre principalii factori de influență în această tehnică.

Cum aduci armonia în casa ta?

Pentru  a aduce armonia, relaxarea și fericirea în casa ta cu ajutorul plantelor este necesar să ai în vedere câteva modalități.

Îngrijește corect plantele și florile din casa ta. Fiecare plantă și floare are nevoie de o îngrijire personalizată pentru că are nevoie individuale. Acestea trebuie udate constant și au nevoie de condițiile potrivite pentru a supraviețui. Un alt lucru foarte important este să te comporți cu ele cu iubire și să le vorbești. S-a demonstrat științific că plantele percep vorbele bune care le sunt adresate și reacționează la stimuli precum muzica. Specialiștii Feng Shui recomandă, de asemenea, ca fiecare plantă să aibă un nume ca simbol al iubirii pe care le-o porți.

Menține planta sănătoasă! Sănătatea plantelor tale este esențială și foarte importantă, așa că asigură-te că atunci când cumperi fie o plantă, fie o floare sau cosuri speciale cu flori, ai în vedere ca acestea să aibă flori proaspete și frunze mari.

Pentru a transmite optimismul tău plantelor, este  recomandat ca atunci când le uzi să îți imaginezi cum vor crește ele mari, puternice și sănătoase.

De asemenea, fiecare plantă sau floare prezentă în casa ta trebuie să aibe un scop bine definit. Spre exemplu, una trebuie să fie responsabilă cu sănătatea, alta cu armonia, iar alta cu iubirea.

Unde trebuie să așezi plantele?

Practica Feng Shui se concentrează în mod special pe echilibrul dat de elemente. Plantele ce aparțin elementului Lemn pot fi așezate în orice camera, dar mai ales în camera de zi, hol, bucătărie sau birou. Indiferent de camera aleasă, plantele trebuie să fie așezate în partea de sud est a camerei, care este considerată a fi și colțul norocului. Dacă o plantă va fi așezată în fața unei uși, aceasta va contribui la starea de sănătate a celor care locuiesc acolo. Singurul loc în care nu trebuie așezată o plantă este dormitorul pentru că ziua plantele emană oxigen, iar noapte răspândesc dioxid de carbon.

Așadar, plantele și florile nu au doar un rol estetic, iar beneficiile pe care le aduc oamenilor și locuinței impun prezența lor. Vezi aici o gamă largă și variată de flori pe care le poți aduce la tine acasă.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-confortabil-comod-3076899/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top