casti de copiat
Blog

Cum mi-am cumparat laptop-ul la care visam

Acum doi ani, am cumparat un laptop foarte bun la vremea respectiva. Il foloseam la scris si la editare foto, aceasta din urma fiind o pasiune mai veche de-a mea. In timpul liber imi placea sa fac fotografii cu tematica Fantasy. Daca la inceput imaginile editate erau putin cam amatoriale, cu trecerea anilor m-am perfectionat si am reusit sa particip la un concurs de fotografie.

Nu am castigat si asta m-a motivat si mai mult sa muncesc. Dar, pentru a edita fotografiile cat mai bine si a reda imaginile pe care mi le doream, aveam nevoie de un program foarte bun.
Am achizitionat, din economii, un astfel de program insa am constatat ca laptop-ul meu nu mai facea fata si aveam nevoie de unul foarte performant. Facand o trecere in revista a banilor ramasi, mi-am dat seama ca erau insuficienti. Nu sunt adeptul imprumuturilor bancare pentru ca asta inseamna sa ma indatorez pe ani de zile. Stiu de la parintii mei ca, odata intrat in jocul creditelor, scapi cu greu. Asadar, trebuia sa gasesc urgent o solutie pentru ca imi doream ca la urmatoarea competitie sa vin cu o lucrare de podium.

Vorbind cu un prieten acesta mi-a sugerat sa vand laptopul pe care il aveam pentru a face rost de diferenta de bani necesara. Nu era o idee tocmai rea. Dar, pe net, site-urile de specialitate erau pline de anunturi si sansele ca eu sa il vand destul de repede erau minime. Am inceput sa schimb tactica si sa caut un anunt care sa contina “cumparam electronice”.

Asa am ajuns pe site-ul firmei Amanet A.G.S. Aceasta este o casa de amanet, extrem de cunoscuta in Bucuresti, cu 15 sedii in diverse zone ale Capitalei. Aici am vazut ca se cumpara si se amaneteaza aproape orice. In afara de aur si argint, Amanet A.G.S. primeste si autoturisme, electronice, ceasuri si opere de arta. Mi-am adus aminte oarecum de consignatia din anii ‘80. Sincer, e fantastic ca exista un loc unde, atunci cand ai nevoie de bani poti sa duci un obiect de care te poti lipsi permanent sau pentru o perioada de timp si sa il vinzi sau sa il amanetezi.

Mai ales cand este vorba de sume mai mari, pe care nu le poti imprumuta de oriunde si pentru care nu vrei rate in banca, consider ca amanetul este optiunea ideala.
M-am dus chiar a doua zi la casa de amanet cu laptopul. Cum am ajuns acolo, a fost chemat un expert in calculatoare care, dupa o inspectie amanuntita, a dat acordul pentru faptul ca laptopul meu era in stare perfecta de functionare.

Am fost intrebat daca nu vreau sa il amanetez doar. Le-am spus ca vreau sa il vand si sa imi cumpar altul mai bun. In putin timp am facut actele si mi s-a oferit chiar mai mult decat aveam nevoie. Astfel, a doua zi am avut laptopul cel nou, programul instalat si m-am apucat de treaba.
N-Multumesc firmei Amanet A.G.S pentru ajutorul primit si pentru faptul ca acum sunt gata pentru noua competitie.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top