Stiri

Cum poti avea un sistem de incalzire mai eficient? AMASS iti spune tot ce trebuie sa stii!

Cum poti avea un sistem de incalzire mai eficient? AMASS iti spune tot ce trebuie sa stii!
Oricine si-ar dori sa aiba un sistem de incalzire performant, dar care sa nu consume mult, iar acest lucru nu este imposibil. Cu toate ca romanii sunt obisnuiti sa cheltuie sume foarte mari pe facturile pentru incalzire, iata ca tehnologia si informatia vine in ajutorul nostru si ne ofera mai multe posibilitati de a economisi si de a obtine un consum cat ma mic. AMASS, companie dedicata solutiilor de incalzire mai ieftine decat gazul, va pune la dispozitie sistemul de incalzire electrica in pardoseala si radiatoare electrice cu roca vulcanica, acestea fiind solutii de incalzire mai ieftine in consum decat gazul.

Aceste doua sisteme de incalzire se bazeaza pe 3 conditii esentiale, datorita carora nivelul de consumul este redus desi ele sunt alimentate electric. Orice sistem de incalzire economic are nevoie de inertie termica (capacitatea unui corp de a acumula si ceda treptat caldura), automatizare si folosirea unei resurse inepuizabile. Cele doua solutii AMASS indeplinesc aceste conditii de baza, motiv pentru care putem vorbi de sisteme de incalzire electrice si totusi mai economice decat gazul.

La ce se refera fiecare criteriu? In ceea ce priveste inertia termica, vorbim despre acumularea caldurii si cedarea acesteia treptat. De exemplu, rocile vulcanice folosite la radiatoarele electrice, au o inertie termica superioara, ceea ce face ca radiatorul sa-si mentina caldura inca 30-40 min, fara sa fie alimentat cu energie electrica. In acest mod, economia de energie este una considerabila, beneficiile financiare fiind foarte importante. In cazul in care va amintiti, aceste radiatoare functioneaza pe acelasi principiu dupa care functioneau vechile calorifere din fonta.

In sprijinul inertiei termice, specialistii au integrat si automatizarea sistemului de incalzire in pardoseala si radiatoarelor cu roca vulcanica. Toate sistemele de incalzire pot ajunge la un potential maxim daca se recurge la optimizarea lor cu ajutorul dispozitivelor de control. Cu alte cuvinte, termostatele va ajuta sa reglati parametrii si setarile acestor sisteme de incalzire, in functie de necesitatile dumenavoastra reducand consumul. Termostatele AMASS au in plus si functii suplimentare de reducere consum.

O alta conditie este folosirea unei resurse inepuizabile, in acest caz energie electrica. Combustibilii precum gazul, petrolul sau carbunii, sunt resurse ce se formeaza de-a lungul a milioane de ani. Evident, acestea sunt limitate, iar pretul lor va creste pe masura ce rezervele se micsoreaza. De aceea, este absolut necesar sa se ia in calcul folosirea energiei regenerabile, atat ca resursa independenta, cat si ca alternativa la combustibilii fosili. Nu doar ca astfel protejam mediul inconjurator, insa obtinem si economii financiare importante, mai ales in viitorul apropiat.

Ultima conditie si nu cea din urma este sa utilizam sisteme de incalzire care necesita putere instalata mica acest factor influentand si investitia in bransament dar mai ales consumul. Conform normativelor de proiectare instalatii de incalzire incalzirea electrica in pardoseala are putere instalata (necesar termic) cu 20-30% mai mica decat celelalte sisteme de incalzire pe radiatoare , astfel pentru o camera in care ar revenii un radiator de 1000 W daca puneti incalzire in pardoseala aveti o putere instalata de 700-800 W.

Conditiile de mai sus insumate fac ca , clientii AMASS sa inregistreze consumuri medii luna iarna de 400-450 ron / 150 mp utili (600 ron de ron toti consumatorii electrici din casa) folosind incalzirea electrica in pardoseala AMASS cu termostatele AMASS.

Pentru detalii, accesati www.amass.ro, unde regasiti inclusiv parerile clientilor si studii comparative intre sistemele de incalzire!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top