Stiri

Cum poți să îți transformi mașina veche: 6 idei practice

Poate că deții deja o mașină și vrei să îi aduci îmbunătățiri sau poate că te gândești să îți cumperi o mașină, însă nu îți permiți una nouă. Chiar dacă ai un model mai vechi, asta nu înseamnă că nu poți să îl faci să arate bine.

De aceea, ți-am pregătit mai jos câteva idei care să te ajute să îți transformi mașina.

Curăță până la cel mai mic detaliu

Poate să pară un lucru evident, însă o curățare ca la carte te ajută să îmbunătățești aspectul mașinii tale. Praful, petele și murdăria reduc valoarea și estetica unui autovehicul. Așa că trebuie să te asiguri că arată impecabil atât la interior, cât și la exterior.

Dar nu te limita doar la o spălare cu apă și un aspirat la interior. Da-i un polish la exterior, curăță tapițeria și alege un serviciu de detailing pentru interior.

Schimbă farurile

În timp, farurile se uzează, se încețoșează și afectează aspectul total al mașinii. Schimbatul farurilor este un mod simplu de a o face să arate ca nouă.

Mai poți alege să le recondiționezi sau, în funcție de modelul mașinii, să alegi un set de angel eyes bmw e46. Așa îți faci mașina să arate ca dintr-o generație nouă.

Curăță motorul

Atunci când cureți mașina la interior și la exterior, nu uita să te uiți și sub capotă. Însă ține cont de faptul că motorul trebuie curățat într-un anumit mod, ca să nu riști să îl strici.

Iar dacă tot suntem la capitolul motor, ar fi bine să schimbi și uleiul. Dacă ai o mașină bmw, uleiul bmw 5w30 crește durata de viață a motorului. Așa că o să ai un motor nu doar curat, ci și mai eficient.

Modifică interiorul

E adevărat că tapițeria mașinii are mult de suferit, în timp. Se pătează, se rupe sau se deteriorează. O soluție simplă este să folosești huse pentru scaune și covorașe noi. Nu doar că protejează tapițeria, ci îmbunătățesc și aspectul mașinii la interior.

Nu te limita doar la tapițerie: schimbă volanul, pedalele, butoanele din bordul mașinii și alte piese care s-au uzat vizibil, în ultimii ani. Dacă ai un model de mașină destul de vechi și nu mai găsești piese originale, poți să cauți piese second-hand. Cu puțin noroc, o să găsești piese în stare destul de bună.

Schimbă aspectul la exterior

Poți să aduci numeroase îmbunătățiri la exterior. Pune un set nou de anvelope și capace. Foliile fumurii pe geamuri dau personalitate mașinii tale. Doar să ai grijă la nivelul de opacitate al foliilor. Cele mult prea negre sunt ilegale, deoarece reduc vizibilitatea.

Poți chiar să schimbi și capota sau bara de protecție, însă ține cont că aceste modificări sunt ceva mai costisitoare. În final, poți chiar să vopsești anumite părți ale mașinii, cum ar fi emblema sau capacele roților.

Colantează mașina

Colantarea mașinii a devenit destul de populară în ultima vreme, mai ales că poate schimba complet aspectul unui autovehicul, iar opțiunile de colantare sunt nelimitate.

Poți alege să colantezi toată mașina sau doar anumite părți, cum ar fi capota ori plafonul. Partea bună este că foliile pentru colantare nu dăunează vopselii originale și pot fi îndepărtate ulterior. Dacă o parte a foliei se deteriorează, poți să înlocuiești doar acea secțiune.

Nu oricine își permite să schimbe o mașină veche cu una nouă, dar asta nu înseamnă că nu poți să îți transformi mașina veche atât la interior, cât și la exterior. Așa cum ai văzut mai sus, există destul de multe îmbunătățiri pe care poți să le faci pentru ca mașina ta să arate ca nouă.

Sursă foto: shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top