Stiri

Cum putem realiza eficient calculul salariului net?

Un proces de gestiune al resurselor umane este incomplet fără realizarea de calcul salariu net. Deplasarea în delegație a angajatului, numărul de ore lucrate alături de zilele în care acesta și-a desfășurat activitatea, precum și altele, în funcție de condițiile contractuale stabilite, trebuie avute în vedere pentru eliminarea erorilor. În acest caz, cum putem elimina greșelile umane și realiza corect calculul? Iată câteva sugestii:

Pentru un calcul salariu net corect folosește tehnologia!

Nu doar că este un trend, însă tehnologia este un instrument din ce în ce mai util. În cadrul departamentului tău de resurse umane poți utiliza un soft care să se plieze pe nevoile tale. Pentru realizarea calcului salariului net, apelează la un soft payroll. UCMS by AROBS propune o astfel de aplicație care este configurabilă pe o diversitate de domenii.

Analizează parcursul activității angajatului și deplasările în delegație!

Calculul salariului depinde într-o foarte mare măsură de o serie de factori. Fie că ne referim la deplasarea în delegație a angajatului, fie că ne referim la concedii (medicale sau de odihnă), ore lucrate în weekend, sărbători legale sau în ture de noapte, acestea au un impact major asupra remunerării angajatului. Cu ajutorul unei aplicații payroll vei putea ține evidența acestora într-un mod echilibrat și vei putea genera rezultatul final fără mari bătăi de cap.

Fii la curent cu noutățile legislative!

Fluctuațiile legislative afectează foarte mult modalitatea de calcul a salariului. Cum reușești să te conformezi lor? Prin confortul pe care îl oferă un soft dedicat de salarizare. dp-Payroll by UCMS este actualizat în permanență cu modificările legislative. Astfel, vei fi notificat de fiecare dată când intervine o modificare, iar efectuarea calcului de salariu se realizează conform noilor măsuri.

Ține evidența modificărilor contractuale!

Pe perioada desfășurării activității angajatului în firma ta, intervin o serie de modificări contractuale. Ai grijă ca, după semnarea anexei cu noile modalități de remunerare să efectuezi calculul conform acestora. De exemplu, dacă angajatului i se adaugă un bonus în urma deplasării într-o delegație, fii atent să nu uiți să incluzi aceste modificări în baza de date electronică a angajatului. Odată notată modificarea, aplicația va calcula automat noul salariu, respectând înțelegerea contractuală.

Fă un pontaj corect, care să reflecte realitatea!

În situația în care activitatea angajatului se desfășoară pe mai multe ture, trebuie să ai în vedere ca și salariu să fie adaptat la orele lucrate. Mai ales dacă există ture de noapte sau ture de weekend pentru care legislația prevede adăugarea numitor sporuri. Facilitează acest proces prin optarea pentru un modul de pontaj electronic. Acesta poate fi cu ușurință conectat la cel de calcul salariu net, astfel încât automatizarea calcului să fie eficientă și rapidă.

Așadar, asigură-te că angajatul tău este remunerat corect și că tu respecți toate prevederile legale. Optează pentru un software de salarizare, pentru a simplifica munca și a te bucura de rezultate corecte și precise.

Eficientizează-ți timpul de lucru! Află mai multe despre soluțiile UCMS la office@ucms.ro sau la 0720534424.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top