Stiri

Cum îți poți strica aerul condiționat

Pe timp de vară apar cele mai multe solicitări pentru reparații de aparate de aer condiționat dar, de multe ori, sunt solicitări nu doar pentru companiile de întreținere de aer condiționat ci și pentru firmele de electricitate. Sunt mai multe greșeli pe care posesorii de aparate de aer condiționat, așa cum este unitatea pentru plafon si podea LG CV12 12000 BTU, greșeli care pot afecta durata de viață a aparatului și eficiența acestuia.

O primă greșeală pe care o putem face este să uităm să schimbăm filtrul de aer, filtru care trebuie fie înlocuit, fie spălat, în situația în care acesta este lavabil; este important să luați această măsură deoarece altfel, acesta se poate înfunda iar aerul să fie direcționat în altă parte, să funcționeze mai greu, să ne crească factura la electricitate și să se uzeze mai repede sistemul Dvs. de aer condiționat. Un filtru se recomandă a fi schimbat la 30 de zile dacă este din fibră de sticlă sau după recomandările producătorului.

O altă acțiune care poate fi întreprinsă pentru evitarea stricării aerului condiționat este reacția pe care trebuie să o avem atunci când aparatul scoate zgomote nepotrivite precum șueratul, bubuitul sau țiuitul, chiar dacă primim în continuare răcoare; este posibili ca aceste zgomote să previzioneze o defecțiune pe care aparatul o poate avea iar ignorarea acestor semne poate conduce la o stricare a aparatului; sistemul se poate strica complet iar costurile pentru reparații ar putea fi mai mari decât înlocuirea întregului aparat de aer condiționat, prin urmare este indicat să chemați o persoană specializată care poate face o diagnoză chiar și după sunetul pe care îl eliberează aparatul, putând remedia problema fie prin reparatie, fie prin înlocuirea unei piese care ar putea să nu coste chiar atât de mult precum un sistem întreg.

Dar pentru a evita aceste situații de mai sus, trebuie ca în mod regulat să fie întreținut aparatul de aer condiționat, mai ales că neîntreținerea corespunzătoare a acestuia poate chiar anula garanția primită, așa cum este și la mașini, unde dacă nu faci revizia periodică, pierzi garanția mașinii. Și pentru că vara apar cele mai multe probleme cu aparatele de aer condiționat deoarece atunci sunt intens folosite, este indicat să vă faceți o progrmare a unei verificări de rutină cu ceva timp înainte de a începe utilizarea aerului condiționat la capacitate maximă.

Uneori, pentru economie, unii utilizatori ai sistemelor de aer condiționat tind să închidă gurile de aerisire ale aerului condiționat, ceea ce poate să cauzeze mari probleme aparatului, să provoace mari dezechilibre, economie care se transformă în cheltuială și mai mare.

Un alt aspect care se referă la posesorii de aparate de aer condiționat și de câini este faptul că uneori, patrupedele se pot apropia prea mult de aerul condiționat și atunci acesta se poate înfunda, recomandându-se instalarea unui gărduț în jurul aparatului la 12 centimetri distanță împrejurul aparatului.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top