Stiri

Cum să alegi crema de corp potrivită

Îngrijirea pielii este una dintre activitățile obișnuite, dar de o importanță majoră, din rutina ta zilnică. În rândurile următoare, voi prezenta câteva informații despre modul în care este indicat să alegi crema de corp potrivită pentru tine. Cu alte cuvinte, pentru a eficientiza acest proces, trebuie să înțelegi diferențele dintre toate cremele de corp disponibile pe piață.

Tipuri de cremă de corp

După cum probabil că ai observat, putem grupa cremele de corp în trei tipuri majore. Vorbim, bineînțeles, despre untul de corp, loțiunea de corp și despre produsele destinate hidratării corporale. Fiecare dintre ele are un scop și un efect specific asupra pielii noastre.

În continuare, voi descrie fiecare tip.

Untul de corp

După cum îi sugerează și numele, acest tip de cremă este în general concepută din unturi și uleiuri esențiale. Este cel mai gros dintre cele trei tipuri de creme. În general, are un miros puternic și rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp pe piele.

Untul de corp este conceput pentru a îți hrăni pielea și pentru a o păstra hidratată. Este ideal pentru pielea uscată, zonele principale de aplicare fiind coatele, genunchii și picioarele (zonele care au cea mai mare nevoie de hidratare). Atunci când îl utilizezi, este important să te asiguri că pielea rămâne ușor lipicioasă și uleioasă până când este complet absorbit.

Atunci când folosești untul de corp, este recomandat să îl aplici pe pielea umedă, astfel încât să se absoarbă mai rapid și să hidrateze mai bine.

Loțiunea de corp

Loțiunile de corp sunt mai puțin grase decât untul de corp, având în compoziție uleiuri și apă. Dacă pielea ta este deshidratată, ar trebui să optezi pentru o loțiune, deoarece are o eficiență mai ridicată în acest sens decât untul.

Loțiunile pot fi folosite cu ușurință chiar și pe pielea grasă, întrucât nu sunt lipicioase și sunt ușor absorbite de piele. Cele mai indicate zone în care să aplici acest tip de cremă de corp sunt zona abdominală și coapsele, acestea nefiind predispuse tendinței de uscare a pielii, iar loțiunea le va menține netede și bine hidratate.

Cremele hidratante

Cremele hidratante sunt situate între cele două tipuri prezentate mai sus: sunt mai puțin grase decât untul, dar mai dense decât loțiunea. Crema de hidratare a corpului este absorbită rapid de piele, formând un strat protector care împiedică apa să iasă prin pori.

De cele mai multe ori, cremele hidratante pentru corp conțin vitamine și uleiuri esențiale, care vor rămâne în straturile pielii tale. Dacă observi că pielea are tendința de a se usca, în special pe brațe și picioare, cel mai indicat ar fi să optezi pentru o cremă hidratantă.

Cum faci alegerea

Cât de uscată este pielea ta? Untul de corp este cel mai indicat pentru o piele mai uscată, în timp ce loțiunile ajută mai mult dacă ai probleme cu excesul de sebum.

Observi anumite imperfecțiuni pe suprafața pielii? S-ar putea să ai nevoie de un exfoliant, pe care să-l completezi cu o cremă hidratantă.

Cu alte cuvinte, de cele mai multe ori, însăși pielea ta va cere suplimentul de care are nevoie. Trebuie doar să o asculți, pentru ca atât ea, cât și tu, să vă bucurați de frumusețe și încredere.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top