Stiri

Cum să alegi masa pentru casa de marcat potrivită pentru magazinul tău?

Casa de marcat este unul din cele mai importante elemente care trebuie să se găsească într-un magazin fizic. Din punct de vedere contabil, casa de marcat este un aparat capabil să emită bonuri fiscale, printate pe hârtie și este obligatoriu pentru toți agenții economici care livrează bunuri cu amănuntul și pentru cei care prestează servicii persoanelor fizice.

Pe lângă funcția ei contabilă, casa de marcat aduce și câteva beneficii practice pentru utilizator. Ea accelerează procesul de înregistrare a unei plăți și ține evidența produselor vândute, precum și a banilor încasați.

Din punct de vedere al aspectului și modului lor de funcționare, există mai multe tipuri de case de marcat. Cele mai simple din cele utilizate în ziua de azi sunt casele de marcat prevăzute cu jurnale electronice care transmit lunar ANAF-ului anumite date, dar nu au și alte funcții speciale. În același timp, există și aparate sofisticate, prevăzute cu ecrane tactile, care permit înregistrarea imaginilor produselor, dotare care simplifică găsirea lor în sistem. Dar indiferent de tipul casei de marcat, un lucru pe care îl au în comun toate aceste aparate este necesitatea unei mese care să le ofere suportul necesar și să le facă mai simplu de folosit în procesul de vânzare / cumpărare.

Ce aspecte trebuie să iei în calcul la alegerea unei mese pentru casa de marcat?

Numărul de produse din magazin

Dimensiunea stocului este unul din primele lucruri de care trebuie să ții cont la alegerea unei mese pentru casa de marcat. Dacă ești proprietarul unui magazin cu multe produse, mai ales de dimensiuni mici și care se vând separat, este bine să investești într-o masă cu bandă rulantă, care să-i ajute pe clienți să-ți înmâneze mai ușor produsele dorite unul după altul, astfel încât operațiunile de comerț să se desfășoare cu viteză maximă.

Dacă este vorba de un supermarket de exemplu, ar fi bine ca masa pentru casa de marcat să permită și instalarea unui cântar electronic care să permită cântărirea produselor la casă, chiar dacă în magazin există deja și cântare care cântăresc produsele, unii clienti uita sa faca asta si,decat sa se intoarca sa le cantareasca,in 48% din cazuri prefera sa renunte la acele bunuri, mai ales daca e coada in spatele lor.

Numărul de clienți din magazin

Pentru vânzătorii angajați, cel mai practic mod de dispunere a meselor pentru casele de marcat este una câte una, dacă se poate, în aceeași direcție sau dispuse față în față, astfel încât fiecare din ei să se poată concentra pe sarcinile pe care le are de îndeplinit. Dar în calitate de patron de magazin, dacă este vorba de un supermarket sau un hypermarket foarte aglomerat și ai nevoie de mai multe case de marcat, poate fi mai convenabil să te orientezi către mese în formă de U.

Prețurile unor astfel de mese sunt în general mai convenabile decât dacă ai cumpăra două produse complet separate unul de celălalt și ajută la accelerarea procesului de vânzare, crescând satisfacția clienților, dar și volumul de produse vândute.

Dimensiunile produselor

În funcție de dimensiunile produselor pe care le comercializezi în magazinul tău, ar trebui să alegi și lungimile meselor pentru casele de marcat. Există mese care depășesc cu puțin lungimea de un metru și mese mai lungi de trei metri, toate disponibile în magazinul nostru, Rafturi metalice de la A la Z.

În general, mesele mai lungi sunt bune pentru că permit mai multor clienți să-și așeze produsele pe benzile rulante și să-și aștepte rândul să plătească. Dar pe de altă parte, sunt mult mai costisitoare decât mesele de dimensiuni reduse și nici nu se încadrează bine în magazinele în care spațiul nu permite instalarea pieselor de mobilier voluminoase. Pe de altă parte, mesele modeste ca lungime, deși se încadrează mai bine în spațiu, îi obligă pe clienți să-și care produsele pentru mai mult timp, ori în brațe, ori în cărucioare, lucru nu foarte comod, mai ales atunci când este vorba de niște bunuri grele.

Un alt aspect de luat in calcul este calitatea materialelor din care este confectionata masa pentru casa de marcat. Se poate merge pe versiunile confectionate din placi agglomerate insa recomandarea noastra este sa alegeti o masa pentru casa de marcat din metal vopsit in camp electrostatic pentru simplul fapt ca este mai rezistenta in timp. Si daca tot vorbim de rezistenta in timp trebuie sa stiti ca rama din aluminium si cea din PVC dur sunt cele mai bune optiuni, fiin rezistente la socuri si zgarieturi.

În concluzie

Pe piață sunt foarte multe tipuri de mese pentru casele de marcat. Acestea diferă în funcție de materialele din care sunt create, dar și de proprietăți mai ușor de identificat cu ochiul liber precum lungimea. De aceea, nu există o masă de marcat ideală, care să se potrivească chiar în orice magazin, ci câte o masă perfectă pentru fiecare unitate comercială în parte.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top