Stiri

Samsung Galaxy Note 20 versus Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Prețuri, specificații și verdictul utilizatorilor

Investești într-un nou telefon Samsung Galaxy Note anul acesta? Dacă oscilezi între Samsung Note 20 și Samsung Note 20 Ultra, atunci află din acest articol care sunt principalele diferențe dintre cele două terminale și prin ce proprietăți se remarcă fiecare dintre ele?

Prețuri

Pentru că prețul este probabil unul din cele mai importante aspecte la alegerea unui telefon pentru majoritatea cumpărătorilor, vom începe comparația din acest articol pornind de la acesta. La ora actuală, pe majoritatea site-urilor de gadget-uri din România Samsung Galaxy Note 20 se vinde la tarife începând de la 4.599,99 lei, în timp ce cel mai ieftin Samsung Galaxy Note 20 Ultra costă 6.299,99 lei. Între cele două modele, diferența de preț este de aproximativ 2.000 lei, lucru care ne face și mai curioși în legătură cu performanțele lor.

Design

Până în prezent, în gama de telefoane Note, la capitolul design, Samsung ne-a oferit mai mult sau mai puțin aceleași terminale. Dar anul acesta a fost unul cu totul și cu totul special deoarece, la capitolul aspect, am putea vorbi volume despre înfățișarea celor două telefoane.

În timp ce diferențele de mărime erau un lucru de așteptat mai ales după analiza prețurilor, observăm că Samsung Galaxy Note 20 Ultra se mai remarcă și prin muchii aplatizate și colțuri pătrățoase, în comparație cu Samsung Galaxy Note 20 care are o siluetă mai rotunjită.

De asemenea, frumusețea lui Samsung Galaxy Note 20 a mai pălit în ochii utilizatorilor din cauza deciziei producătorilor de a renunța la celebrul spate de sticlă pe care l-au folosit pentru o vreme pentru gama Note și l-au înlocuit cu plastic, sau glasstic, așa cum le place lor să-l denumească. Pe de altă parte, acest lucru nu trebuie considerat obligatoriu un impediment în luarea unei decizii deoarece ambele terminale pot fi dotate cu câte un set de huse Samsung Galaxy Note 20 sau huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra de la Itelmobile care să le ofere protecție și personalitate.

Hardware

Din fericire, Samsung s-a hotărât să nu facă diferență în ceea ce privește procesorul pentru cele două telefoane ale sale de top. Atât Samsung Galaxy Note 20, cât și Samsung Galaxy Note 20 Ultra sunt dotate cu câte un procesor Qualcomm Snapdragon 865 Plus sau unul Exynos 990, în funcție de zona în care sunt comercializate.

Pe de altă parte, la memorie, Samsung Galaxy Note 20 Ultra este net superior lui Samsung Galaxy Note 20 deoarece, în cazul primului se pot opta pentru 12 GB de memorie RAM și până la 512 GB de memorie internă.

Camere

Dacă ești fan Samsung, colecțiile de lentile folosite pentru ambele terminale ce fac subiectul acestui articol s-ar putea să ți se pară familiare. La prima vedere, ele nu diferă mult de lentile seriei Samsung Galaxy S20, cu toate că zoom-ului lui Samsung Note 20 Ultra nu atinge performanțele de 100X zoom ale lui Samsung Galaxy S20 Ultra.

Camera lui Samsung Galaxy Note 20 pe de altă parte, seamănă mult cu cea a lui Samsung Galaxy S20, cu un senzor principal de 12 MP. De asemenea, ca și Samsung Galaxy S20, mai folosește un senzor de 64 MP capabil să filmeze în rezoluție 8000 K spre diferență de Samsung Galaxy Note Ultra care are un senzor de 108 MP pentru a filma în aceeași rezoluție. Dar cu toții știm că nu doar numărul de pixeli, ci și procesorul și în primul rând mâna fotografului contează mult când vine vorba de poze excepționale. 12, 64 sau 108 sunt la urma urmei doar niște valori, în timp ce modul de procesare și talentul fac o diferență subiectivă.

În concluzie

Luând Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra la bani mărunți, ajungem la concluzia că cei de la Samsung intenționează să lărgească și mai mult prăpastia dintre cele două modele de telefoane. Fără un Samsung Galaxy Note 20+ care să umple golurile, este greu să comparăm cele două aparate prezentate în acest articol.

Chiar dacă nu luăm în considerare funcțiile, datorită ecranului său mai mare Samsung Galaxy Note 20 Ultra este un telefon mai potrivit pentru proiectele creative în care se urmărește utilizarea stiloului S Pen. Dar asta nu înseamnă că Samsung Galaxy Note 20 nu este și el un telefon extraordinar, capabil de lucruri grozave.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top